Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Katar, grypa ?

Autor: koot • 10.10.2004 15:02 • 25 odpowiedzi

małgo

28.10.2004 18:19

Odpowiedz

2004-10-10 17:02... KooT napisał(a):

Hej.

W piatek wzialem pierwsza chemie, a dzis (niedziela) mam ostry katar i lekka goraczke. Cos jakby poczatek grypy.

Czy w takich wypadkach lepiej dzwonic do swojego hematologa czy isc do lokalnego lekarza pierwszego kontaktu?

Czy przeczekac i wziasc jakies leki typu witamina c rutynoscorbin???

Pozdrowienia ! :-)

Ze mna działo sie dokładnie to samo rowniez po kilku dniach od podania odczuwałam grypopodobne objawy.Mysle ze nie nalezy faszerowac sie srodkami na przeziebienie bo to samopoczucie to przeciez skutki chemioterapii.Mi na pieczenia w jamie ustnej pomagała nystatyna i aphtin.

Hala

19.12.2004 15:32

Odpowiedz

czy ktos ma pomsysl na domowe sposoby leczenia przewlwklego zapalenia slinianek.Na razie plukam usta olejem slonecznikowym. Bede wdzieczna za rady

mila

19.12.2004 19:25

Odpowiedz
Witam
Ja juz 3 lata po leczeniu i ciagle mam zimne rece i nogi.Lekarze niczego nie znalezli.Ja nawet latem musze spac pod koldra i kocem. Na dodatek mam zachwiania rownowagi po zmeczeniu, a czuje sie ciagle zmeczona, najbardziej mna chwieje przy zmianie pozycji z siedzacej na stojaca.Moze ktos z Was ma jakas rade. Dzieki i pozdrawiam wszystkich.
Zycze tez Zdrowych Swiat Bozego Narodzenia.

baldi

19.12.2004 19:32

Odpowiedz

2004-12-19 20:25... mila napisał(a):

ciagle mam zimne rece i nogi. Na dodatek mam zachwiania rownowagi po zmeczeniu, najbardziej mna chwieje przy zmianie pozycji z siedzacej na stojaca.

wrozka nie jestem, ale podejrzewam, ze masz bardzo niskie cisnienie krwi.

Ali

09.05.2005 20:10

Odpowiedz
Apropos kataru i grypy...
Grype to ja mialem jak cholera miedzy 4 a 5 wlewem.
40 oC po silnych srodkach przeciwgoraczkowych... (po 2 paracetamolacha spadalo do 39.5)
Po 7 dniach wszystko OK, ale 5 wlew przesuniety o 5 dni.

Jestem juz po 9 wlewie i chyba dobrze... w kazdym radzie pomimo skutkow ubocznych chemioterapi nie czylem sie tak dobrze przez ostatnich 2-3 lat.
Tylko te slinianki... :( ......

JimmiXzSq

20.05.2017 13:18

Odpowiedz

YboWxw http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com