Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Koszmarne czekanie na wynik

Autor: Eliza • 25.09.2007 19:50 • 27 odpowiedzi

Eliza

03.10.2007 20:06

Odpowiedz

Witaj,

Jestem z warszawy ale nie wiem do jakiego laboratorium trafił mój węzęł. Wycinali mi w Szpitalu na BAnacha ale tam jak dziś dzwoniłam to powiedzieli mi że wyniku jeszcze nie mają. :(

O 21:20, dnia 2007-10-01 Joaśka Ż. napisał(-a):

Witaj

jeżeli jesteś mieszkanką dużego miasta i macie tam u siebie laboratorium to nic prostszego tylko podjechać do laboratorium, wziąć od nich numer tel i pytać czy juz wynik jest. Wypreparowanie węzła trwa niedługo (ok 3 dni - zależy od tego jak jest uwapniony)a potem tylko ocena próbek (szkiełek) przez patologa. Tez miałam czekać 2 tygodnie - nie wytrzymałam, po 5 dniach zadzwoniłam, otrzymałam info że już jest wynik. Trzeba było pojechać bo nie udzielają informacji telefonicznie.Dostajesz wtedy małą karteczkę z diagnozą i albo żyjesz normalnie albo masz kilka trudniejszych miesięcy przed sobą :) Do dzisiaj mam preparaty z węzłami syna u siebie w domu :) tak się zawieruszyły :) Widać tam te małe wredoty z podwójnymi jądrami - sowie oczy.

Będzie dobrze - pozdrawiam

Joaśka

Joaśka Ż.

04.10.2007 11:20

Odpowiedz

O 07:22, dnia 2007-10-02 mezczyzna sie boi napisał(-a):

O 21:20, dnia 2007-10-01 Joaśka Ż. napisał(-a):

Widać tam te małe wredoty z podwójnymi jądrami - sowie oczy.

tez mam dwa jadra (sprawdzilem) - mam nadzieje, ze mi sie sowie oczy nie zrobią

eliza

04.10.2007 20:32

Odpowiedz
No i właśnie dostałam wynik oraz informację od Pani doktor że konieczne jest ponowne pobranie węzła + trepanobiopsja. Nic z tego nie rozumiem :( A wynik brzmiał tak " budowa węzła zaburzona, rozrost naczyń, liczne komórki pochodzenia histiocytarnego. Imunoblasty CD30(+. Konieczne powtórne badanie"

Może ktoś z Was potrafi mi to przetłumaczyć na bardziej ludzki język.

Pozdrawiam

baldi

04.10.2007 21:36

Odpowiedz
CD 30 to jeden z antygenow, ktorego obecnosc MOZE sugerowac ziarnice, dlatego konieczne jest wykonanie kolejnych badan (byc mzoe za malo materialu pobrano ostatnio?).

TRZYMAJ SIE.
i sie nie daj :)

Eliza

05.10.2007 22:12

Odpowiedz

O 23:36, dnia 2007-10-04 Baldi napisał(-a):

CD 30 to jeden z antygenow, ktorego obecnosc MOZE sugerowac ziarnice, dlatego konieczne jest wykonanie kolejnych badan (byc mzoe za malo materialu pobrano ostatnio?).

TRZYMAJ SIE.

i sie nie daj :)

Dzięki Baldi. No własnie chyba tak się własnie stało że wycięli sporo ale nie tego co trzeba :)(może dlatego ze to w strasznych pakietach było) we wtorek mam ponowne wyciecie węzła a w środę trepanobiopsję szpiku. Mam nadzieję, że te badania dadzą już odpowiedź co i jak.

Pozdrawiam i trzymaj się ciepło

Eliza

10.10.2007 21:25

Odpowiedz
Witajie ponownie. Właśnie dzisiaj wróciłam ze szpitala. Po raz drugi pobierano mi węzła no i zrobiono trepanobiopsje z dwóch stron kości biodrowej. teraz ponownie czekam na "ogłoszenie wyników" ale powiem wam że jakoś za tym drugim razem jestem jakaś spokojniejsza. Ból fizyczny tylko większy bo boli mnie w tym samym czasie i szyja i tyłeczek. No ale co tam......

Pozdrawiam wszystkich

baldi

11.10.2007 07:18

Odpowiedz

oby jak najszybciej byl wynik to w koncu dowiesz sie co jest nie tak. na razie sie nie stresuj niepotrzebnie!

Eliza

12.10.2007 19:40

Odpowiedz

O 09:18, dnia 2007-10-11 Baldi napisał(-a):

oby jak najszybciej byl wynik to w koncu dowiesz sie co jest nie tak. na razie sie nie stresuj niepotrzebnie!

Dzięki.Jakoś na stres nie mam czasu. Na drugi dzień po wyjściu ze szpitala poszłam do pracy i żyję tak jakby wszystko było ok. Pozdrawiam