Witajcie,
Własnie dwa dni temu miałam pobierany węzeł z szyi do badania hist-pat. Czy to czekannie na wynik to musi tak długo trwac (aż dwa ttygodnie) ? Jak sobie radziliście z myślami przez ten cały okres ? Nie wiem co jest lepsze myślenie że jest źle - a potem np miłe zaskoczenie czy też myśl że nie ma tam zz a potem uczucie kaby ktoś walnął młotem w łeb.
Pozdrawiam
Witaj
jeżeli jesteś mieszkanką dużego miasta i macie tam u siebie laboratorium to nic prostszego tylko podjechać do laboratorium, wziąć od nich numer tel i pytać czy juz wynik jest. Wypreparowanie węzła trwa niedługo (ok 3 dni - zależy od tego jak jest uwapniony)a potem tylko ocena próbek (szkiełek) przez patologa. Tez miałam czekać 2 tygodnie - nie wytrzymałam, po 5 dniach zadzwoniłam, otrzymałam info że już jest wynik. Trzeba było pojechać bo nie udzielają informacji telefonicznie.Dostajesz wtedy małą karteczkę z diagnozą i albo żyjesz normalnie albo masz kilka trudniejszych miesięcy przed sobą :) Do dzisiaj mam preparaty z węzłami syna u siebie w domu :) tak się zawieruszyły :) Widać tam te małe wredoty z podwójnymi jądrami - sowie oczy.
Będzie dobrze - pozdrawiam
Joaśka