Tu chyba nikt nie mówi,żeby LECZYC SIĘ ZA POŚREDNICTWEM INTERNETU. Ale co mają zrobic osoby, którym wylazły węzły i nie wiedzą co z tym zrobic?.
- na pewno isc do hematologa a nie opublikowac wyniki swojej morfologii i czekac az ktos bez medycznego wyksztalcenia bedzie sie nad nimi wymadrzal
Dopiero z tej strony dowiedziałam się jakie wiąże się z tym zagrożenie!!!
- jedno dowiedziec sie o zagrozeniu -> drugie spodziewac sie porad (zeby sie czegos dowiedziec o chorobie mozna wejsc w czesc strony Co to za choroba, isc na wikipedie, wpisac lymph nodes/wezly chlonne do google)
Z drugiej strony to mógłby się pojawic jakiś lekarz na forum, który zinterpretowałby wyniki, pokierowałby do najbliższego hematologa lub onkologa, zalecił wykonanie jakiś badań itp.
- ??? z tego co zrozumialem to jest strona chorych dla chorych a nie instytucja ktora ma zapewnic finansowanie, lekarza i dyrektora.... i moze lepiej niech tak zostanie (ja z zainteresowaniem czytam posty ludzi ktorzy sie lecza/wyleczyli).
Jezeli znajdziesz lekarza ktory bedzie odpowiadal na pytania pro publico bono -> prosze bardzo - mozesz zalozyc podforum ale o ile mam mgle pojecie o medycynie i hematologii 95% odpowiedzi bedzie brzmialo -> idz do lokalnego hematologa
To o co mi chodzi to nie zachecanie ludzi do szukania innych odpowiedzi niz te udzielane przez kogos z dyplomem uczelni medycznej w klinice.
Porozmawiaj z jakimkolwiek onkologiem/hematologiem o tym co najczesciej zabija ich pacjentow .... wniosek jest smutny czesciej sa to szamani/ziolka podawane przez rodzine/organizacje religijne/inne zabobony ktore zaklocaja leczenie niz faktyczny nowotwor
I jeszcze jedno co by pomogło zarówno zdiagnozowanym i przed diagnozą -- piszcie opowiadania "ozdrowieńcy" ze swojej choroby!!!!
- ja nie jestem ozdrowiony wiec tutaj Ci nie pomoge ale zgadzam sie -> lepsze happy endy niz analiza morfologii (od tego jest lekarz) ;-)
pozdr
marcin
PS. Do oryginalnego postu -> widzisz lekarz jednak odpowiedzial na Twoje pytanie - gratuluje diagnozy