esther19
18.09.2007 17:28
czesc, mam problem, od dlugiego czasu (ponad rok)mam powiekoszne wezly za zuchwa, tak jakby pod uchem, po obu stronach sa prawie takie same, od roku sie nie zmieniaja, bylam z tym u lekarzy dwoch, badali dotykowo, stwierdzili ze taka uroda, dodam ze mam jescze wezel po prawej stronie na szyi twardy, ten wezel badal mi lekarz na usg i stwierdzil ze jest zwloknialy, nie bardzo wierze lekarzom bo u tylu osob zbagatelizowali sprawe a okazalo sie ze mieli ziarnice a w koncu chodzi o zdrowie wiec sie martwie. Robilam sobie badanie krwi jedno ostatnio i wczesniej ponad miesiac temu, sprawa ma sie tak ze : wbc spadlo mi z 6,7 do 4,57, limfocyty wzrosly z 28 do 40 a monocyty z 4 do 9, liczba granulocytów mi spadla z 67 do 51, ob mam caly czas takie samo 15. Zastanawiaja mnie takie duze zmiany w obrazie krwi, hgb tez mi spada, rok temu mialam 14,8 a teraz juz 13,4 (miesiac temu) i 13,2 teraz wiec leci w dol. Boje sie bardzo zz i nie wiem naprawde do jakiego lekarza mam isc by tego nie zbagatelizowal, mieszkam w malej miejscowosci i naprawde jest tu niewielu lekarzy a dobrych to juz szukac ze swieca. Dodam jescze ze nie schudlam ostatnio, nie mam potów nocnych ani wysokiej goraczki, prawda jest ze utrzymuje mi sie stan 36,8-37,3 ale lekarz stwierdzil ze to nic i tez to olal. Proszę napiszcie jak to jest z tymi wynikami krwi bo wszedzie pisza co innego... czy wbc spada czy sie podnosi??