Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: 12xABVD i niejednoznaczny wynik CT
Komentujesz wpis użytkownika
Mariusz_25
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:04, dnia 2008-10-17 Mariusz_25 napisał(-a): > Tak żeby zachować ciągłość skopiuję tu mojego innego posta i będzie to już taka moja mała historia: > autor: Mariusz_25, dodał 2008-10-02 14:44 komentuj > W czerwcu tego roku po wykonaniu kontrolnego CT okazało się niestety, że mam wznowę. Mój lekarz stwierdził, że najpierw dostanę 3 albo 4 kursy ABVD (w tamtym roku miałem 6 kursów - NS1 3 stopień), a potem naświetlania i powinno być ok, bo nie ma dużych zmian. Po 5 wlewach miałem CT. Wyniki są podobno na tyle dobre, że mam mieć jeszcze tylko naświetlania. Przed naświetlaniami lekarz chce jeszcze potwierdzić wyniki CT i skierował mnie na PET. Czekam na ten PET już prawie miesiąc bo podobno należy odczekać po podaniu ostatniego ABVD bo wyniki nie będą dokładne. Czy to prawda?? Jest jakiś czas od podania chemii który trzeba odczekać przed wykonaniem PETa?? Denerwuje mnie już to czekanie. Czy nie powinienem od razu mieć radioterapii???? > Nadal czekam na wyniki Petu. Przy okazji zmienił mi się lekarz. Okazuje się że zastosowanie po wznowie leczenie ABVD na mnie nie podziałało (na podstawie ct z września). Dziś miałem kolejne ct dokładniejsze w rejonie płuc, gdzie mam sporo drobnych nacieków najprawdopodobniej ziarniczych (jest mała możliwość że jest to grzybica po chemii dlatego tez zrobią mi bronchoskopię). Już zostałem zakwalifikowany do przeszczepu i w przyszłym tygodniu mam mieć podaną chemie > ICE (Może miał ktoś ten schemat leczenia???? Da się przeżyć??????). Trzymajcie kciuki bo w poniedziałek idę walczyć.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź