Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Do wszystkich ziarniaków. Bardzo proszę o radę!
Komentujesz wpis użytkownika
Monia__
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:56, dnia 2006-03-23 Monia__ napisał(-a): > Witam WAS! Jestem tu nowa i chciałabym sie Was poradzić co do mojego wyniku USG. Bardzo proszę o szczery komentarz, bo bardzo się boję, we wtorek ide do onkologa, który zlecił mi to badanie ale nie wiem jak ja wytrzymam do tego wtorku :( Opis USG " W miejscu palpacyjnie wyczuwalnego zgrubienia w lewej okolicy podżuchwowej słabo wyrózniający się hipoechogenny, podłużny obszar 5,5 na 9,6 mm położony podskórnie-węzeł chłonny? Ślinianki podżuchwowe o normalnej wielkości i echogeniczności. Tarczyca o normalnych wymiarach. W przedniej, przycieśniowej części prawego płata tarczycy okrągły, hipoechogenny obszar średn. ok. 4,5 mm- guzek hipoechogenny? torbiel- do dalszej diagnostyki- wskazana BAC z oceną histopatolog. Poza tym tarczyca jednorodna. Inne dostępne okolice szyi bez zmian" Powiem jeszcze że węzły powiększyły mi się bez żadnej przyczyny tzn. nie miałam zadnego zapalenia gardła czy cos takiego. Mam tylko od 2 m-cy stan podgorączkowy 37-37,5Mam tez powiększone węzły w okolicach pachwin. Boje się żeby to nie była ziarnica :( Co o tym wszystkim sądzicie. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź