Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Dylemat. Proszę tylko o nakierowanie.
Komentujesz wpis użytkownika
Dominika
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:34, dnia 2010-03-01 Dominika napisał(-a): > Witam. Zacznę może od początku. Jakieś 4-5 lat temu bardzo problematycznie zaczęły wyrastać mi zęby mądrości - zapalały wszystko co mogły, nie mogłam mówić, nie udało im się jeszcze wybić do dziś :). Poza tym mam przewlekłe zapalenie zatok i alergię (wysoki poziom ige). A więc to właśnie z zębami i wiosną powiązałam moje "kulki". Na szyi w różnych miejscach mam malutkie sprężyste kuleczki, ale są maleńkie, jak połowa ziarna pieprzu, mam też dwie większe - jedną mniej więcej w połowie szyi (niecały 1cm) po prawej stronie i drugą dokładnie na granicy szyi i obojczyka, ok. 0.5 cm. Ta na szyi jest taka płaska i fasolkowata. Zapomniałam o tym, ale ostatnio jakoś mi się przypomniało i sprawdziłam - są nadal, ale odrobinę mniej 'napięte' niż wtedy, generalnie są tych samych rozmiarów, miękkie, sprężyste i przesuwają się. > Szukając co to takiego, po nitce do kłębka dotarłam tutaj i pewnie jak każdy nieco się zaniepokoiłam i zaczęłam "szukać". No więc znalazłam po 'napięciu' lewego obojczyka maleńkie kuleczki, bardzo bardzo malutkie, może jak ziarna grysiku czy czegoś w tym rodzaju. > I mam wobec tego dwa pytania: > 1. Czy te większe kulki mają budzić moje obawy czy skoro mam je od co najmniej 5 lat nie powinnam się przejmować? > 2. Czy te kuleczki nad obojczykiem (no w końcu nie mam pewności, że to węzły) to coś niepokojącego? Z jednej strony podobno prawidłowe węzły mają do 4 mm, a z drugiej podobno mają być niewyczuwalne, więc CO? > Nie mam wyników badań nie oczekuję, że mnie zdiagnozujecie albo wyleczycie, po prostu chciałabym żebyście pomogli mi nieco rozwiać te wątpliwości :]
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź