DWIE SPRAWY a właściściwie 3.
1) Iwona ja miałem badanie KT po 8 wlewach. Wynik KT powie Tobie, że węzły się zmniejszają a narządy są zdrowy np. wątroba, płuca itp. Myślę, że to wystarczy i Cię jakoś uspokoi.
2) Zgadzam się z ROBIm. PET to dla mnie również kosmos. Skończyłem leczenie i nikt mi nawet nie wspominał o PETcie. Zastanawiam się czy my żyjemy w tym samym systemie opieki zdrowotnej co koledzy, którym robiono PET w połowie choroby. Chyba nie. A jeszcze jedno dla kolezanki co o PECIE pisala. Największą jego zaletą jest to, że PET potrafi wykryć pojedzynczą komórkę nowotworową. Nawet 1 gdyby byla zywa to on ją znajdzie. Jak PET dziala to mysle ze kolezanka wie.
3) Błagam nie piszcie, że ziarnica to RAK. ZZ to choroba nowotworowa to nie jest RAK. Aha i piszczie chłoniak a nie chłoNNiak. Prosze Was
pozdrawiam
Witam, pisałam przed pierwszą chemią a teraz juz prawie połowa zaplanowanego leczenia. I znów pytanie do bardziej doświadczonych. Mam miec robione badania przed 8 podaniem ABVD i chce wiedziec czy po nich dowiem się na jakim etapie jestem, tzn. czy bedzie wiadomo czy chemia działa, czy raczek się cofa? Jak wyglądała u was kontrola? po cichu liczę ze dowiem się, ze są efekty tych drinków podawanych co 2 tyg.