Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Co jest ze mną grane?

Autor: eee • 06.10.2005 23:23 • 1 odpowiedzi

eee

06.10.2005 23:23

Odpowiedz

Pewnego razu coś mnie zaczeło boleć przy obojczyku, po kilku dniach wyczułem sobie cos podłużnego w okolicy około obojczykowej. Poszedłem do lekarza , zbadał i stwerdził że to ścięgno, ale zalecił badania krwi ( a raczej na moją prosbę dał mi skierowanie). Badanie wykazało podwyższone limfocyty. Ob w porzo. Udałem się do drugiego lekarza - od opieki paliatywnej i on tez stweidził ze to ścięgno, bo jest podłużne a nie owalne jak węzeł, ale zalecił usg.USG wykazało, powiększony wezeł nadobojczykowy lewy. Mysle sobie no nie... i badź tu człowieku mądry. Poszedłem do trzeciego łapiducha wysłał na rtg klatki, zdjęcie wykazało że wszytsko ok i lekarz mówi ze nie ma sie czym marwtić. Kurcze juz sam nie wiem, wiem ze jedynie wyciecie tego czegoś o ile to jest wezeł, da jednoznaczną odpowieź,ale jakos moje nogi zmierzają w przeciwną stronę niz gabinet chirurga. Dodam, ze ten nazwijmy to "obiekt"przy obojczyku wcześniej bolał, teraz już nie, a mam go juz od 9 miechów i czuje sie super. Czasami tylko uwiera i przeszkadza, ale nie boli. Także nie wiem juz sam co mam robić, wybrać sie do onkologa czy dac sobie spokój? Kurde...

małgo

07.10.2005 08:21

Odpowiedz
Charakterystycznym dla ziarnicy są tylko poalkoholowe bóle węzłow,generalnie zmiany nowotworowe nie bolą.Niepokój moze wzbudzac powiększona GRUPA WĘZŁÓW, węzły tworzące pakiety.Ja jednak nauczona doświadczeniem nie zbagatelizowałabym żadnych niepokojących sygnałów i objawów.W morzu konowałów są również kompetentni, świetnie przygotowani fachowcy z dziedziny medycyny , życze Ci zatem abyś takiego znalazł.