Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

Pytanko!

Autor: Izabela • 19.04.2007 16:40 • 5 odpowiedzi

Izabela

19.04.2007 16:40

Odpowiedz
Witam !mam jedno pytanie ,moja mama zakonczyla tydzien temu naswietlanie ale ma za to bardzo mocny kaszel do tekiego stopnia ze az wymiotuje ,czy wie ktos z was czym mogla bym jej pomudz jakie lekarstwo podac na ten uciazliwy kaszel!!!
Niestetyleczenie e Gdansku nie bylo takie wysmienite bo kapletnie ja o niczym nie poinformowali nie mamy zielonego pojecia co dalej trzeba zrobic ,ona sie bardzo zle czuje i do tego ten kaszel!!!
Mam nadzieje ze mi troche pomozecie ,co podniose moja mame na duchu! dzieki z gory!

jadwinia

19.04.2007 19:19

Odpowiedz

O 18:40, dnia 2007-04-19 Izabela napisał(-a):

Witam !mam jedno pytanie ,moja mama zakonczyla tydzien temu naswietlanie ale ma za to bardzo mocny kaszel do tekiego stopnia ze az wymiotuje ,czy wie ktos z was czym mogla bym jej pomudz jakie lekarstwo podac na ten uciazliwy kaszel!!!

Niestetyleczenie e Gdansku nie bylo takie wysmienite bo kapletnie ja o niczym nie poinformowali nie mamy zielonego pojecia co dalej trzeba zrobic ,ona sie bardzo zle czuje i do tego ten kaszel!!!

Mam nadzieje ze mi troche pomozecie ,co podniose moja mame na duchu! dzieki z gory!

jadwinia

19.04.2007 19:26

Odpowiedz

maojemu synowi po radioterapii pomoglo picie siemia lnianego a na wymioty zofran

Izabela

19.04.2007 20:18

Odpowiedz

Dziekuje za szybka odpowiedz ,ale niestety to siemie lniane pije juz od samego poczatku jak zaczela naswietlanie i niestety to na kaszel nic nie pomaga ,mylalam ze moze ktos tu na forum mial podobne obiawy i ma na to jakies lekarstwo,moze syrop albo jakies tabletki ,ja juz sama nie wiem jak mam jej pomodz!najpierw ta chemia ja tak wykonczyla a teraz jeszcze to po tej radioterapi,wiem ze musi byc silna tak samo jak i ona tak i ja ,ale nie moge juz patrzec jak sie tak meczy.pomozcie mi prosze!

Asica

19.04.2007 20:42

Odpowiedz

O 22:18, dnia 2007-04-19 Izabela napisał(-a):

mylalam ze moze ktos tu na forum mial podobne obiawy i ma na to jakies lekarstwo,moze syrop albo jakies tabletki ,

nie mialam co prawda TAKOWYCH objawow po radio,tzn moze AZ takich..fakt, meczyl mnie przez pewien okres kaszelek/odkaszlywanie..jednak WTEDY nie stosowalam tego co teraz stosuje,kiedy dorywa mnie jakis kaszel (czesto przeziebienie/infekcja mija,a kaszel sie jeszcze ciagnie dosc dlugo = efekt radioterapii) Chodzi mi mianowicie o napar z babki lancetowatej :) Nie wiem czy pomoze AZ na taki kaszel,jaki opisalas,ale nie zaszkodzi sprobowac..MOZE przynajmniej złagodzi objawy..

pic 2-3razy dziennej przed lub po posilku..OBY pomoglo!

Izabela

20.04.2007 08:45

Odpowiedz

Dziekuje bardzo zaraz zadzwonie do niej i jej powiem mam nadzieje ze choc troche pomoze!Ale jak by ktos cos jeszcze znal to dajcie znac !