Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

ICE

Autor: stasia • 15.04.2007 16:50 • 4 odpowiedzi

stasia

15.04.2007 16:50

Odpowiedz

witam wszystkich nie było mnie tu chwilę bo troche było załatwiania z Warszawą ale udało sie mój mąż będzie przyjęty do kliniki już we wtorek 17.04. . Przyjęli go prawie z otwartymi rękami wytykając parę błedów w leczeniu które potwierdzili również lekarze z Katowickiej kom. kwalif. do przeszczepu.Jestem w szoku naprawdę od razu zlecono mu komplet badań , lekarz powiedział mu dokładnie co będą robić i najważniejsze że sie nim zajmą. Po tej tułaczce którą przeżyliśmy to dla nas bardzo dobra wiadomość. Lekarz powiedział mu że dostanie chemię ICE i będą go prowadzić pod kątem przeszczepu. Czy ktoś z was dostawał tą chemię bo ponoć wlew trwa trzy dni. Jakie sa odczucia tak jak po ABVD? a nawiasem mówiąc podczas ABVD Darkowi nie wypadły włosy wszyscy sie dziwili a teraz lekarze w Warszawie nas uświadomili że ta chemia na niego wogóle nie działała po 3 cyklach . Pozdrawiam Stasia

jacek

15.04.2007 17:44

Odpowiedz
Witam, ja dostawalem ICE w 2004 r. Rzeczywiscie trwa 3dni. B duzo plynow. Znosilem to gorzej jak ABVD, ale za to b szybka remisja choroby. ICE wydaje mi sie , ze jest bardziej "mocniejsza" chemia.

baldi

15.04.2007 20:06

Odpowiedz

O 19:44, dnia 2007-04-15 jacek napisał(-a):

ICE wydaje mi sie , ze jest bardziej "mocniejsza" chemia.

jest mocniejsza, IMO glownie na zastosowanie Etopozytu w jej skladzie, jak by nie bylo - to chyba najbardziej morderczy lek stosowany w leczeniu ZZ :-)

Zoisyte

16.04.2007 05:53

Odpowiedz

O 18:50, dnia 2007-04-15 stasia napisał(-a):

witam wszystkich nie było mnie tu chwilę bo troche było załatwiania z Warszawą ale udało sie mój mąż będzie przyjęty do kliniki już we wtorek 17.04. . Przyjęli go prawie z otwartymi rękami wytykając parę błedów w leczeniu które potwierdzili również lekarze z Katowickiej kom. kwalif. do przeszczepu.Jestem w szoku naprawdę od razu zlecono mu komplet badań , lekarz powiedział mu dokładnie co będą robić i najważniejsze że sie nim zajmą. Po tej tułaczce którą przeżyliśmy to dla nas bardzo dobra wiadomość. Lekarz powiedział mu że dostanie chemię ICE i będą go prowadzić pod kątem przeszczepu. Czy ktoś z was dostawał tą chemię bo ponoć wlew trwa trzy dni. Jakie sa odczucia tak jak po ABVD? a nawiasem mówiąc podczas ABVD Darkowi nie wypadły włosy wszyscy sie dziwili a teraz lekarze w Warszawie nas uświadomili że ta chemia na niego wogóle nie działała po 3 cyklach . Pozdrawiam Stasia

A nie mówiłem ;)

Nie wiem dlaczego, ale mam głupie wrażenie że na Śląsku nie umieją leczyć osób "które nie pasują do szablonu".

Daj znać u kogo jesteście :)

Karkurt

16.04.2007 07:37

Odpowiedz

O 07:53, dnia 2007-04-16 Zoisyte napisał(-a):

O 18:50, dnia 2007-04-15 stasia napisał(-a):

Nie wiem dlaczego, ale mam głupie wrażenie że na Śląsku nie umieją leczyć osób "które nie pasują do szablonu".

W moim przypadku było bardzo podobnie i odniosłem takie samo wrażenie .