Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

wkłucie centralne

Autor: Dorta • 01.04.2007 19:36 • 3 odpowiedzi

Dorta

01.04.2007 19:36

Odpowiedz

Mam mały proble ,jakiej długości jest dren od centralnego ,ten zakładany do żyły,czy może sam wypaśc ,czy może składa się z 2 elementów.Jak można sprawdzi czy jeszcze siedzi, czy rengen czy usg. Przeszło dwa tygodnie temu miałam założone centralne podobojczykowe,samo wypadło jak to możliwe.cały czas mam obrzęk w tym miejscu i uczulenie dokładnie widac otwór jest coś żółtego wyczuwam coś pod palcami nie ma ropy,nie gorączkuje i nic nie boli.Co robi

baldi

01.04.2007 20:40

Odpowiedz
no generalnie w takich sytuacjach to lekarz. albo zwykla przychodnia.

u mnie centralne po wyjeciu dosc szybko sie zagoilo i generalnie nie papralo sie.

dorta

01.04.2007 21:38

Odpowiedz

Pierwszy raz miałam na szyi i nic się nie działo.Byłam u lekarza pierwszego kontaktu,dostałam lorenten c i deksapolkort ale bez efektów,widział to chirurg i anasteziolog,odesłali mnie do domu żeby wyleczyc dostałam maśc metindol i deksapolkort ale nikt nie oglądał tego dokładnie potraktowano jako uczulenie ,bo uczula mnie plaster i pyralgina .Mam się pokazac we wtorek chyba znowu odeśla do domu bo czekam na waskuport .

baldi

01.04.2007 21:40

Odpowiedz

e, no to by wychodzilo na to, ze jest w miare ok. a za dwa dni i tak lekarz Cie obejrzy, wiec CHYBA nie ma powodow do niepokoju.