OB I CRP TO NIE WIEM JAKIE JEST. ALE OB MA WYSOKIE. MA BARDZO MALO PLYTEK. ZAWSZE DUZO PONIZEJ NORMY.
WIEM ZE GORACZKI MOGA WYSTEPOWAC PO CHEMII ALE JAKIS CZAS TEMU MIEWAL GORACZKI ALE GORA DO 3 DNI A POTEM BYLO DOBRZE A TERAZ UTRZYMUJE SIE TO BARDZO DLUGO. PRAKTYCZNIE NIE MA PRZERWY MIEDZY KOLEJNYMI WLEWAMI.
DO GORACZKI DOCHODZI POCIENIE SIE LUB DRESZCZE, NAPRZEMIENNIE. DO TEGO BOLE KREGOSLUPA, BOLE W BOKU, NO I TEN PLYN W OPLUCNEJ CIAGLE SIE ZBIERAJACY I DUSZACY.> O 20:59, dnia 2007-03-29 Wtajemniczona napisał(-a):
(...)Myslicie ze to moze byc przyczyna ciaglych goraczek???
A jaka jest morfologia, OB, CRP? Czy gorączce towarzyszą jakieś inne objawy? Są już włączonej jakieś antybiotyki czy leki przeciwgrzybiczne? Aby przekonać się, że powodem gorączki jest infekcja konieczne jest pobranie krwi na posiew, wymaz z gardła itp. Gorączka może być też skutkiem samej choroby nowotworowej lub zatrucia organizmu cytostatykami. A może gorączka jest sygnałem jakiejś reakcji alergicznej, np. na stosowane leki. Jatrogenna gorączka podczas leczenia onkologicznego to częsta rzecz, niemniej jednak dążyłabym do odnalezienia jej konkretnej przyczyny. Jednym słowem gorączka, szczególnie nie dająca się zbić, to bardzo poważna sprawa.