Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Płyn w opłucnej

Autor: Mańka • 23.03.2007 11:05 • 4 odpowiedzi

Mańka

23.03.2007 11:05

Odpowiedz

Mam kochani do was takie pytanko. Czy ktos z ziarniaczków miał taki objaw gromadzenia się płynu w opłucnej??? Jeśli tak to jak długo to trwało. Bo mój misiek ma to od jakiegos czasu i przechodzi kolejne punkcje a płyn zbiera się coraz szybciej zamiast znikać. Czy to może byc objaw pogarszania sie choroby. Jest w trakcie chemii, wziął 3 wlew z cyklu nowej chemii (bo wziął juz ich tyle rodzajów że głowa mała, a żadna nie jest skuteczna) :(. Co wy na to?????

baldi

23.03.2007 11:21

Odpowiedz

O 12:05, dnia 2007-03-23 Mańka napisał(-a):

Czy to może byc objaw pogarszania sie choroby

moze nie samej choroby, co stanu zdrowia :-(

Co wy na to?????

niestety nie jest za dobrze..

justyna

23.03.2007 17:50

Odpowiedz

Ja miałam płyn w opłucnej, ale po pierwszej chemii (Mabthera+CHOP)wszystko się osuszyło. Objawy duszności i kaszel minęło.Pozdrawiam.

renia32

25.03.2007 00:55

Odpowiedz

Mam kochani do was takie pytanko. Czy ktos z ziarniaczków miał taki objaw gromadzenia się płynu w opłucnej??? Jeśli tak to jak długo to trwało. Bo mój misiek ma to od jakiegos czasu i przechodzi kolejne punkcje a płyn zbiera się coraz szybciej zamiast znikać. Czy to może byc objaw pogarszania sie choroby. Jest w trakcie chemii, wziął 3 wlew z cyklu nowej chemii (bo wziął juz ich tyle rodzajów że głowa mała, a żadna nie jest skuteczna) :(. Co wy na to?????

witam. roniez mialam wode i bolalo mnie serce a wlasciwie okolice serca ale po pierwszej chemi ustopilo i jest ok

renia32

25.03.2007 00:57

Odpowiedz

witam. roniez mialam wode i bolalo mnie serce a wlasciwie okolice serca ale po pierwszej chemi ustopilo i jest ok