Ola
21.03.2007 15:05
Kiedyś pisałam ze moje węzły budzą podejrzenie ziarnicy i niestety po miesiącu dostałam wynik ze to jednak ziarnica. NsI CSIIA dostałam ABVD 6 cykli. Leczę się we Wrocławiu a moja pani onkolog jest bardzo dziwna ponieważ nie chce mi odpowiadać na moje pytania tak naprawdę to nic mi nie mówi. Jestem teraz po 2 wlewie i dwa dni temu dostałam okres przesunęła mi chemie o tydzień a mówiła mi ze okresu nie dostane, nie wiem czy to normalne . Mam zmiany na płucach jakieś guzki do 8mm i powiedziała ze musze zrobić bronchoskopie żeby stwierdzić czy to nie są jakieś stare zmiany zapalne. Powiedzcie mi czy to konieczne????? konie. Na początku zanim zaczeli mnie leczyć pobrali mi szpik i zrobili trepan wyniki są dobre a moja pani onkolog mówi ze będą mi jeszcze pobierać żeby się upewniać ze nadal są dobre w połowie leczenia i pod koniec. Jakoś mi się to nie uśmiecha! Czy to normalna procedura i czy tez jest konieczne????? Jak spytałam o PET to mi nic nie odpowiedziała. Bo pytam czy będę miała pod koniec leczenia tak naprawdę to była zdziwiona ze wiem co to pet. Ja nie wiem czy to badanie jest konieczne w moim przypadku ale ona mi nic nie powiedziana na ten temat. Mam jeszcze jedno pytanie jak węzły które miałam nadobojczykowe 2cm na 2cm znikły mi po pierwszej chemii mogą jeszcze wrócić??? Czy komuś zmniejszyli ilość chemii jak wszystkie węzły się zmniejszyły i są poniżej 1cm po 2 chemii??? Przepraszam ze mecze swoimi pytaniami ale nie znam odpowiedzi a chciałabym się upewnić.
Pozdrawiam Ola życzę zdrowia!