Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

a propo neupogenu....

Autor: Gabi • 19.03.2007 11:59 • 10 odpowiedzi

Gabi

19.03.2007 11:59

Odpowiedz

ja po neupogenie w 1 miesiac uroslam 1cm czy wiecie cos na ten temat czy to mozliwe bo sa to tylko moje przypuszczenia moj lekarz nawet mnie nie wysluchal

danka

19.03.2007 12:01

Odpowiedz

O 12:59, dnia 2007-03-19 Gabi napisał(-a):

ja po neupogenie w 1 miesiac uroslam 1cm czy wiecie cos na ten temat czy to mozliwe bo sa to tylko moje przypuszczenia moj lekarz nawet mnie nie wysluchal

Przypuszczenia? Mierzyłaś sie czy nie?

baldi

19.03.2007 12:03

Odpowiedz
co prawda neupogen to czynnik wzrostu, ale nie tego "wzrostu", o ktorym Ty myslisz :-) on stymuluje rdzen kregowy do wiekszej produkcji bialych cialek (przy okazji w krwioobiegu krazy duzo wiecej komorek macierzystych)

Paula

19.03.2007 12:32

Odpowiedz

Odnośnie rośnięcia to tez jestem ciekawym przypadkiem.Przed chemią miałam rozmiar buta 39, a po leczeniu mam 40.Zastanawiałam się co może być tego przyczyną i do końca nie potrafię sobie odpowiedzieć.Od razu dodam, że nie jest to kwestia numeracji obuwia, gdyż po prostu buty noszone przed leczeniem są za małe.Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Jestem w takim wieku, w którym nogi już nie rosną:)

Zoisyte

19.03.2007 14:21

Odpowiedz

O 13:32, dnia 2007-03-19 Paula napisał(-a):

Odnośnie rośnięcia to tez jestem ciekawym przypadkiem.Przed chemią miałam rozmiar buta 39, a po leczeniu mam 40.Zastanawiałam się co może być tego przyczyną i do końca nie potrafię sobie odpowiedzieć.Od razu dodam, że nie jest to kwestia numeracji obuwia, gdyż po prostu buty noszone przed leczeniem są za małe.Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Jestem w takim wieku, w którym nogi już nie rosną:)

Ciekawe.

Jeden przypadek to może i być marginalny.

Ale tu już dwie osoby piszą o rośnięciu (zarówno całkowitym jak i częściowym - stopy).Kto wie, może coś w tym jest...

Mi po ABVD też urósł....mięsień piwny :) Skutek brania sterydów :)

danka

19.03.2007 14:49

Odpowiedz

Może to podobnie jak w czasie cięży? Tam chyba pod wpływem horomonów czy czegoś jeszcze rozluźniają się więzadła i z reguły każda kobieta po ciąży ma większe stopy. (Sorry za nijakie wyjasnienia ale gdzieś dzwonią...)

Gabi

19.03.2007 15:43

Odpowiedz

oczywiscie ze sie mierzylam mam 19 lat. przeciez szpik stymulowany do produkcji musi miec jakis wplyw. przed stosowaniem neupogenu mialam 170 a miesiac po 171cm wzrostu wiec... wydaje mi sie ze cos musi w tym byc bo przez jakis rok mialam 170 i wszystko wskazywalo na to ze juz nie urosne

Wtajemniczona

19.03.2007 16:22

Odpowiedz

"Urośnięcie" może być wynikiem wyprostowania się kręgosłupa, np. wskutek dłuotrwałego leżenia, zmiany trybu życia itp.. Większy rozmiar stopy wynikać może z opuchnięcia, z generalnego przybrania na wadze po sterydoterapii.

Gabi

20.03.2007 08:14

Odpowiedz

O 17:22, dnia 2007-03-19 Wtajemniczona napisał(-a):

"Urośnięcie" może być wynikiem wyprostowania się kręgosłupa, np. wskutek dłuotrwałego leżenia, zmiany trybu życia itp.. Większy rozmiar stopy wynikać może z opuchnięcia, z generalnego przybrania na wadze po sterydoterapii.

nigdy nie mialalam krzywego kregoslupa ,a poza tym wykluczajac to wszystko co wy napisalismy postanowilam tu napisac inaczej nie zawracalabym nikomu glowy

Paula

20.03.2007 09:54

Odpowiedz
Większy rozmiar stopy wynikać może z opuchnięcia, z generalnego przybrania na wadze po sterydoterapii.

Trochę długo trwa to opuchnięcie, bo już ponad 2 lata

Wtajemniczona

20.03.2007 12:53

Odpowiedz

O 10:54, dnia 2007-03-20 Paula napisał(-a):

Trochę długo trwa to opuchnięcie, bo już ponad 2 lata