Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

Ciąża

Autor: justyna • 13.03.2007 17:53 • 6 odpowiedzi

justyna

13.03.2007 17:53

Odpowiedz

Szukam kobiet, które miały przeszczep i zaszły w ciążę po nim. Interesuje mnie w jakim czasie od przeszczepu zdecydowałyście się na ciążę i czy były jakieś problemy. Moi lekarze sugerują, aby odczekać co najmniej 5 lat. Nie ukrywam, że w moim przypadku to trochę długo, bo mam 34 lata (2 lata już minęły).Za wszelkie wskazówki, dziękuję.Pozdrawiam wszystkich, którzy są zdrowi i tych, którzy walczą.

justyna

18.03.2007 16:09

Odpowiedz

Trochę mnie zdziwiło, że nikt nie odpisał na mój post. Czyżby nikt nie miał takich problemów po chemioterapii i przeszczepie? Jeszcze raz ponawiam swoją prośbę.Pozdrawiam.

baldi

18.03.2007 16:13

Odpowiedz

O 17:09, dnia 2007-03-18 justyna napisał(-a):

Czyżby nikt nie miał takich problemów po chemioterapii i przeszczepie?

ja mysle, ze dlatego, ze temat ciazy byl dosc czesto tutaj poruszany (choc moze nie po przeszczepie) juz wczesniej.

polish pie

19.03.2007 13:18

Odpowiedz

O 17:09, dnia 2007-03-18 justyna napisał(-a):

Trochę mnie zdziwiło, że nikt nie odpisał na mój post. Czyżby nikt nie miał takich problemów po chemioterapii i przeszczepie? Jeszcze raz ponawiam swoją prośbę.Pozdrawiam.

Justyno, przeszep stal sie naturalna przeszloscia dla Ciebie, ale jest to nadal procedura " z ksiezyca" np dla wielu lekarzy. Ja zapytam z kolei Ciebie - jak Twoj lekarz odniosl sie ogolnie do Twoich planow zajscia w ciaze po przeszczepie? Czy popieral Twoje plany?

justyna

19.03.2007 13:52

Odpowiedz
Owszem temat ciąży był często poruszany, jednak nie znlazłam tam odpowiedzi na moje pytania, stąd takie zapytanie. Skoro nikt nie odpowiedział, to wniosek taki, że żadna kobieta po przeszczepie nie zdecydowała się na dziecko. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.Pozdrawiam.

joanna

19.03.2007 20:14

Odpowiedz

O 14:52, dnia 2007-03-19 justyna napisał(-a):

Skoro nikt nie odpowiedział, to wniosek taki, że żadna kobieta po przeszczepie nie zdecydowała się na dziecko.

A ja myslę, ze akurat na to forum żadna taka kobieta nie zajrzała.

jola

20.06.2009 10:51

Odpowiedz

O 21:14, dnia 2007-03-19 joanna napisał(-a):

O 14:52, dnia 2007-03-19 justyna napisał(-a):

Skoro nikt nie odpowiedział, to wniosek taki, że żadna kobieta po przeszczepie nie zdecydowała się na dziecko.

A ja myslę, ze akurat na to forum żadna taka kobieta nie zajrzała.

Ja jestem po przeszczepie obu płuc już 2 lata. Marzy sie mam z mężem dzidziuś. Bedziemy sie starać chodz w moim przypadku to bardzo ryzykowne bo płuca są dużym organem.

To prawda ze w Polsce przeszczep to dla wielu "czarna magia" wiec nie ma co sie dziwic ze niektórzy nic o tym nie wiedzą.

Pozdrawiam.