Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanko-pólpasiec

Autor: Teresa • 10.03.2007 10:08 • 2 odpowiedzi

Teresa

10.03.2007 10:08

Odpowiedz

Mam pytanko,czy ktos z Was miał przy połpascu zaatakowana tylko głowe...bo mnie to chyba spotkało,mowie chyba bo to moja diagnoza bo nie ma dzis zadnego lekarza na mojej wsi)).Na czole,powiece mam zmiany skorne ,takie pęcherzyki...natomiast straszny bol skory i głowy.Oczywiscie tylko pół głowy (lewa strona)tak wyglada

kaja

10.03.2007 17:04

Odpowiedz

O 11:08, dnia 2007-03-10 Teresa napisał(-a):

Mam pytanko,czy ktos z Was miał przy połpascu zaatakowana tylko głowe...bo mnie to chyba spotkało,mowie chyba bo to moja diagnoza bo nie ma dzis zadnego lekarza na mojej wsi)).Na czole,powiece mam zmiany skorne ,takie pęcherzyki...natomiast straszny bol skory i głowy.Oczywiscie tylko pół głowy (lewa strona)tak wyglada

głowa zaatakowana przez półpasiec,to poważna sprawa,lepiej skontaktuj się z lekarzem, zresztą jak w każdym przypadku ,bez względu gdzie półpasiec zaatakuje, trzeba łykać heviran i smarować zmiany skórne

Wtajemniczona

12.03.2007 06:59

Odpowiedz

O 11:08, dnia 2007-03-10 Teresa napisał(-a):

Mam pytanko,czy ktos z Was miał przy połpascu zaatakowana tylko głowe...

Mój Ozdrowieniec miał przy pierwszym połpaściu zaatakowaną tylko głowę - byliśmy nawet skierowani na oddział zakaźny, bo to poważna sprawa - półpasiec może zaatakować oko lub ucho i trwale uszkodzić wzrok lub słuch.

U mojego męża naszczęćie tym razem nie było żadnych komplikacji, lekarze nawet nie byli do końca przekonani, że to półpasiec czy może jakaś wysypka po radioterapii mózgu.

Drugi półpasiec był efektem za wczesnego odstawienia heviranu po przeszczepie - tym razem ulokował się na brzuchu i był dużo bardziej uciążliwy.

Profilaktyczny heviran 800mg 2x w tygodniu ma wyeliminować kolejne potencjalne zakażenia.