Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

I od czego te guzki--czy to ziarnica? HELP

Autor: DEFNA • 22.09.2005 14:54 • 7 odpowiedzi

DEFNA

22.09.2005 14:54

Odpowiedz

czesć wam.Pisze i proszę o jakąś radę-pomoc.Od kilku tyg.bolało mnie gardło i na szyi wyczuwałam guzki, więc poszłam do lekarza.Dostałam antybioty(Ospamox).To nie pomogło więc dostałam drugi(...),ale guzki na szyi nadal są i co więcej pojawiły sie w pachwinach i często boli mnie brzuch.Zrobiłam sobie badania krwi-lekarz stwierdził,że są OK.Skierował mnie na badania:przeswietlenie klatki piersiowej,usg,próby watrobowe.Własnie ide je jutro zrobić.Niby krew mam ok,Ale te guzki nie dają mi spokoju :( Ile razy sie słyszy,że lekarz podejrzewa taka chorobę-idziesz do drugiego on wymysla co innego-trzeci znowu uważa ,że jeses zdrowa. I co mam teraz zrobić-jakie badania,żeby w kncu wiedziec od czego są te GUZY ! HELP!!

defnA

22.09.2005 14:59

Odpowiedz

aaaaa i jeszcze jedno--wage mam taką samą,goraczki też nie mam,tylko w nocy pocę sie :(

Dorota

22.09.2005 16:18

Odpowiedz

O 16:59, dnia 2005-09-22 defnA napisał(-a):

aaaaa i jeszcze jedno--wage mam taką samą,goraczki też nie mam,tylko w nocy pocę sie :(

Poczekaj na wyniki badań,może nic się nie dzieje,Napewno lekarz cię właściwie poprowadzi.Do lekarza onkologa możesz iść bez skierowania.

Moni

23.09.2005 07:58

Odpowiedz

Poczekaj na wyniki badań,może nic się nie dzieje,Napewno lekarz cię właściwie poprowadzi.Do lekarza onkologa możesz iść bez skierowania.

Moim zdaniem absolutnie nie zaniedbuj. Jeżeli podejżewasz ziarnicę idź do onkologa ( j.w. możesz pójść bez skierowania) najwyżej zajmiesz mu czas, ale się upewnisz że jest OK. Czego gorąco Ci życzę.

Pozdrawiam

Defna

23.09.2005 12:35

Odpowiedz
No i po badaniach--płuca sa OK.Próba wątrobował była robiona, ale wyniki dostanę w poniedziałek,a jeśli chodzi o USG--to było tak.....lekarz mnie zbadał i stwierdził, że na szyi to może i węzły powiekszone są, ale w pachwinie to ścięgna(pytał sie czy biegam,ćwicze---NIE !!).Ale zlecił,żeby USG powtorzyła mi druga doktor-tylko,że ona akurat poszła do domu. No więc na koniec powiedział, że wszystko jest ok.Ide jeszcze raz do lekarza w poniedziałek po wyniki no i jszcze mam skierowanie do laryngologa. No i nadal nie wiem czy jestem zdrowa czy ni e :(
::::::::a własnie dzia "dziewczynki" :P za rady::::::::::

Defna

26.09.2005 13:43

Odpowiedz
No i wyniki mam podobno-dobre (wszystko się mieści w normach). Dostałam skierowanie do laryngologa-teraz zobaczymy co on na to wszystko powie. I znów czekam co dalej...

Defna

08.11.2005 21:10

Odpowiedz

Laryngolog zalecił usuniecie migdałków,a wynik USG (kolejnego usg) potwierdził guzki o róznej wielkości,ale zdaniem lekarza guzki, są wynikiem przeziebienia---usg mam poworzyc za jakis czas i porównamy wyniki.Oby nie zapeszyc,ale czuje sie ok i gardło,ani szyja mnie nie bolą. :::::P.S::: Czytając wasze wpisymam wrażenie,że narobiłam niepotrzebnie zamieszania-i robię wielkie halo o nic. Trzymam za was kciuki. Pozdrawiam

anka

09.11.2005 06:49

Odpowiedz

O 22:10, dnia 2005-11-08 Defna napisał(-a):

Laryngolog zalecił usuniecie migdałków,a wynik USG (kolejnego usg) potwierdził guzki o róznej wielkości,ale zdaniem lekarza guzki, są wynikiem przeziebienia---usg mam poworzyc za jakis czas i porównamy wyniki.Oby nie zapeszyc,ale czuje sie ok i gardło,ani szyja mnie nie bolą.

Bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza... przynajmniej jesteś spokojniejsza. Mój kolega miał też guzki na szyji, pod pachami i w pachinach. Po serii różnego rodzaju badań (w tym biopsjii węzła) stwierdzono, ze zaatakował go wirus toksoplazmozy i jeszcze jakiś, którego nazwy nie pamiętam.