Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: KONIECZNE BADANIA. Bez nich nie zaczynam rozmowy.
Komentujesz wpis użytkownika
Zoisyte
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:34, dnia 2007-02-13 Zoisyte napisał(-a): > > O 09:13, dnia 2007-02-13 Paula napisał(-a): > > Chciałam zadać parę pytań odnośnie badań krwi.Jeśli nie będzie to wielkim problemem, to bardzo proszę o odpowiedź.Z tego co słyszałam, to istotną rolę w diagnostyce zz mają dwa pierwiastki, żelazo i miedź, tylko nie wiem jaka jest zależność pomiędzy nimi.Ponadto ważne jest również LDH.I jeszcze jedno, płytki krwi mają być poniżej czy powyżej normy, żeby można było mówić o zz. Pozdrawiam. > Tak, zgadza się. Odbiegające od normy poziomy żelaza i miedzi we krwi wskazują nie tylko na ZZ ale również na inne choroby nowotworowe. Oczywiście chodzi o niedobory tych pierwiastków. Co do LDH. Norma wynosi 120-240 U/L. Uszkodzenie mechaniczne błony plazmatycznej oraz śmierć komórki spowodowana działaniem czynników szkodliwych np. substancji chemicznych (cytostatyki!!!) czy też czynników fizycznych, powoduje uwolnienie LDH z komórek do środowiska czyli do krwii. LDH wzrasta, gdy nowotwór "pożera organizm" i gdy chemioterapia i radioterapia niszczą komórki. > Pozostałe informacje - http://tinyurl.com/2lmb4c
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź