Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Pytanie: objawy ogólne B

Autor: Krzysiek_z • 13.01.2007 13:27 • 5 odpowiedzi

Krzysiek_z

13.01.2007 13:27

Odpowiedz

Kilka dni temu, moja żona miła pierwszy raz podaną chemię. Moje pytanie brzmi: po jakim czasie od podania pierwszej chemii powinny ustąpić objawy ogólne a konkretnie nocne poty oraz gorączka? Gdzie można uzyskać informacje na ten temat?

groszek

13.01.2007 14:49

Odpowiedz

O 14:27, dnia 2007-01-13 Krzysiek_z napisał(-a):

Kilka dni temu, moja żona miła pierwszy raz podaną chemię. Moje pytanie brzmi: po jakim czasie od podania pierwszej chemii powinny ustąpić objawy ogólne a konkretnie nocne poty oraz gorączka? Gdzie można uzyskać informacje na ten temat?

W moim przypadku gorączka ustąpiła dopiero po podaniu ostatniej chemii.

Ewa

13.01.2007 16:17

Odpowiedz

Wątpię, abyś znalazł gdzieś konkretną informację w tym temacie. Jest to sprawa bardzo indywidualna. U nas tzn. u mojego Dziecia, nocne poty zanikły jeszcze przed diagnozą, ba nawet jeszcze wtedy nie przyszło nam do głowy że coś takiego jak zz istnieje, natomiast gorączka ustąpiła po kilku wlewach.

Asica

13.01.2007 16:35

Odpowiedz

O 17:17, dnia 2007-01-13 Ewa napisał(-a):

Wątpię, abyś znalazł gdzieś konkretną informację w tym temacie.

Jest to sprawa bardzo indywidualna.

Dokladnie..kazdy organizm jest inny i kazdy inaczej reaguje na leczenie..ozdrowiency/leczacy sie moga Ci TU podac jak wygladalo to w ich przypadkach..Jednakze nie jest/nie bedzie to znaczylo,ze u Twojej zony bedzie tak samo..

u mnie nocne poty ustapily po ok 4-5ciu wlewach..

I tak wychodzac w przod,jesli zona bedzie miec radio,to po zakonczonych naswietlaniach nocne poty MOGA powrocic = to bedzie znak,ze odczyn popromienny dziala.

dorota

13.01.2007 22:44

Odpowiedz

w przypadku mojego męża objawy ogólne tj poty i gorączka ustąpiły po 1 chemii (program BEACOPP), po 1 zaczął też przybierac na wadze (przed pierwszą chemią 65kg, po 2 już 69,5), nadal jednak utrzymuja się zmiany na skórze (nie we wszystkich miejscach), ustępują w trakcie trwania sesji chemii, ale zaraz przed następną niestety pojawiają z powrotem

pozdrawiam

Dorota

ewu

13.01.2007 23:37

Odpowiedz

w przypadku mojego męża objawy ogólne tj poty i gorączka ustąpiły po 1 chemii (program BEACOPP), po 1 zaczął też przybierac na wadze (przed pierwszą chemią 65kg, po 2 już 69,5),

U mnie objawy ogólne (poty nocne, gorączka) również ustąpiły po pierwszym wlewie (BEACOPP). W bardzo szybkim tempie zaczęły też znikać bardzo powiększone węzły chłonne. W czasie kilkumiesięcznego podawania chemii odczuwałam tylko różnego rodzaju dolegliwości związane ze sposobem leczenia.

pozdrawiam