Aga79
05.01.2007 00:48
Trochę mi przykro, że moje oba posty są bez odpowiedzi..przykro może też bo mam doła...wrocilam z badan krwi i niestety nie podadza mi na razie chemii, bo zle wyniki krwi.może ten dól też z tego, że choć się nastawilam ze nie pojde na 2 chemie (po pierwszej ktora zle znosilam), potem jednak po ostatnich trzech dniach poprawy po tej pierwszej chemii zdecydowalam, że ide i walcze..a tu nici z tego, bo za mało bialych cialych krwi (tylko 3 tys) i zastrzyki w brzuch...
Ogolnie mi tak jakos przykro i zle...
Ale widze, ze chyba bede z tym sama..bo nikt nie chce pisac..
a to skrot mojego pierwszego postu
Witam,
Mam na imie Agnieszka.Mam ziarnice zlosliwa Hodgkinsa IIA, leczona jestem na razie chemioterapia ABVD. Przeszlam pierwszy wlew. Skutki uboczne jak dla mnie byly bardzo zle. Oprocz oczekiwanych (zmeczenie, nudnosci, wymioty itd..) mialam podobne objawy do Twoich - czyli bol kregoslupa (okolica ledzwiowa) a takze zebow i zoladka.Malo ktore srodki przeciwbolowe pomagaly. Zaraz po pierwszym dniu po wlewie pojawilam sie na wpol zgieta z bolu w szpitalu z prosba o pomoc. Sprawdzono nerki i okazalo sie, ze wszystko w porzadku. Dano mi leki przeciwbolowe i na wrzody zoladka oslonowo. Wszystko utrzymywalo sie ponad tydzien. Bole zebow byly okropne i pojawily sie afty (teraz 7 dzien) moge juz jesc normalnie i polykac.Do tej pory jadlam malymi kesikami jak moj 15 - miesieczny synek.
Jestem zmeczona bolem i tym wszystkim. A chcialabym miec tyle sily i mocy...
PRzede mna za tydzien kolejny wlew i bardzo sie boje, czy znowu czeka mnie to samo. Jak Twoje objawy i czy zmniejszyly sie przy kolejnych wlewach? Dziekuje za odpowiedz. Agnieszka
pozdrawiam wszystkich Aga