Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik TK- kiedy?

Autor: joanna • 07.12.2006 22:46 • 7 odpowiedzi

joanna

07.12.2006 22:46

Odpowiedz

Mam pytanie do osób, które kontrolują się w CO w Warszawie. Jak długo czeka się na wynik TK? Mam to badanie ustalone na poniedziałek rano, natomiast wizytę u dr dopiero w styczniu. Zastanawiam się, czy od razu będę wiedziała czy jest oki czy dowiem się dopiero na wizycie kontrolnej.

Fantomasz

07.12.2006 23:59

Odpowiedz

O 23:46, dnia 2006-12-07 joanna napisał(-a):

Mam pytanie do osób, które kontrolują się w CO w Warszawie. Jak długo czeka się na wynik TK?

chociaz to nei do mnie ale odpowiem ;-)

gdzies mi sie o uszy obilo ze opis CT prawie ze od reki wydaja

W tej naszej stolicy to norma, prawda? :>

Mam to badanie ustalone na poniedziałek rano, natomiast wizytę u dr dopiero w styczniu. Zastanawiam się, czy od razu będę wiedziała czy jest oki czy dowiem się dopiero na wizycie kontrolnej.

IMHO sadze ze po opisie bedziesz juz wiedziala co i jak ...

Zoisyte

08.12.2006 07:01

Odpowiedz

O 23:46, dnia 2006-12-07 joanna napisał(-a):

Mam pytanie do osób, które kontrolują się w CO w Warszawie. Jak długo czeka się na wynik TK? Mam to badanie ustalone na poniedziałek rano, natomiast wizytę u dr dopiero w styczniu. Zastanawiam się, czy od razu będę wiedziała czy jest oki czy dowiem się dopiero na wizycie kontrolnej.

W CO-I nie dostaniesz żadnych wyników "do ręki".

Wszystko jest od razu wklepywane do systemu CareSYS, nie ma papierków.

O wyniku CT dowiesz się od lekarza.

baldi

08.12.2006 07:02

Odpowiedz
wynik CT w CO-I teoretycznie powinien pojawic sie w sieci komputerowej wieczorem tego samego dnia, ktorego mialas badanie.

w praktyce wyglada to natomiast tak, ze:
1. jesli masz nocleg, to nastepnego dnia wynik mozna odebrac z sekretariatu w wersji papierowej - tak przynajmniej bylo kiedys, ALE slyszalem, ze juz tak nie jest;
2. w najblizszym dniu, w ktorym przyjmuje Twoj lekarz mozesz do niego zadzwonic do gabinetu i zapytac sie o wynik badania - sekretarka sprawdzi w sieci komputerowej i poda spokojnie.

ja na razie nie moge nikogo przekimac w stolicy, ale mam nadzieje, ze niedlugo sie to zmieni

joanna

08.12.2006 11:02

Odpowiedz

Dzięki za odpowiedź. Moja dr przyjmuje w czwartek, czyli dwa dni stresu.

joanna

10.12.2006 20:54

Odpowiedz

Mam jeszcze pytanie: czy muszę najpierw zarejestrować sie, czy ze skierowaniem od razu na TK?

baldi

10.12.2006 22:09

Odpowiedz

O 21:54, dnia 2006-12-10 joanna napisał(-a):

Mam jeszcze pytanie: czy muszę najpierw zarejestrować sie, czy ze skierowaniem od razu na TK?

idziesz ze skierowaniem do sekretariatu tomografii (znajduje sie miedzy gabinetami CT a USG/MAMMO/ECHOSERCA), zeby sie odhaczyc, ze sie stawilas na badanie.

a potem grzecznie czekasz na kontrast

joanna

11.12.2006 03:37

Odpowiedz

O 23:09, dnia 2006-12-10 Baldi napisał(-a):

idziesz ze skierowaniem do sekretariatu tomografii (znajduje sie miedzy gabinetami CT a USG/MAMMO/ECHOSERCA), zeby sie odhaczyc, ze sie stawilas na badanie.

a potem grzecznie czekasz na kontrast