Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Powiększone węzły chłonne

Autor: Darek • 04.12.2006 21:55 • 2 odpowiedzi

Darek

04.12.2006 21:55

Odpowiedz
Hey,

Od jakiegos czasu mam powiększone węzły chlonne. Nie wiem dokładnie czego może byc to skutkiem. Na początku były 2-3 pod prawą pachą i jeden pod lewą. Teraz jeden znikł, chirurg powiedział zebym w miare możliwosci poszedł sie jakos opalić(a że to było przed moim wyjazdem na mazury). Jak powiedział tak zrobiłem po tym znikł jeden z prawej pachy, i prawde mowiąc te dwa pozostałe sie zmniejszyły. Jednak już jest grudzien a dalej są. No i nie wiem o co biega juz, nie chce sie stresowac i myslec o najgorszym. Moja dziewczyna to wogóle by chyba zwariowała, ale napewno by pomogła jak tylko moze.

Tak wiec nie uciekając od tematu, czy ktos może wie dlaczego zalecił mi własnie opalanie sie ?, jakie sa jeszcze inne schorzenia(oprócz ziarnicy i gruźlicy) przy których mogą pojawić sie powiększone węzły chłonne.

P.S.:
1. Nie poce sie w nocy,
2. Nie męcze sie bardzo szybko,
3. Nie narzekam na osłabienie organizmu,
4. Węzły raz są twardsze raz miększe - bardzo żadko bolą, czasami swędzą.

Chce wiedziec jakie są opcje, zeby później nie obudzić sie z ręką w ... . Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam.

Zoisyte

05.12.2006 08:00

Odpowiedz

O 22:55, dnia 2006-12-04 Darek napisał(-a):

Hey,

Od jakiegos czasu mam powiększone węzły chlonne. Nie wiem dokładnie czego może byc to skutkiem. Na początku były 2-3 pod prawą pachą i jeden pod lewą. Teraz jeden znikł, chirurg powiedział zebym w miare możliwosci poszedł sie jakos opalić(a że to było przed moim wyjazdem na mazury). Jak powiedział tak zrobiłem po tym znikł jeden z prawej pachy, i prawde mowiąc te dwa pozostałe sie zmniejszyły. Jednak już jest grudzien a dalej są. No i nie wiem o co biega juz, nie chce sie stresowac i myslec o najgorszym. Moja dziewczyna to wogóle by chyba zwariowała, ale napewno by pomogła jak tylko moze.

Tak wiec nie uciekając od tematu, czy ktos może wie dlaczego zalecił mi własnie opalanie sie ?, jakie sa jeszcze inne schorzenia(oprócz ziarnicy i gruźlicy) przy których mogą pojawić sie powiększone węzły chłonne.

P.S.:

1. Nie poce sie w nocy,

2. Nie męcze sie bardzo szybko,

3. Nie narzekam na osłabienie organizmu,

4. Węzły raz są twardsze raz miększe - bardzo żadko bolą, czasami swędzą.

Chce wiedziec jakie są opcje, zeby później nie obudzić sie z ręką w ... . Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam.

Masz przynajmniej jakieś 100 opcji.

NIe chce mi się ich wymieniać, naprawdę.

Najlepiej iść się zbadać, zacząć od RTG klatki piersiowej i USG węzłów.

darek

05.12.2006 17:11

Odpowiedz

Masz przynajmniej jakieś 100 opcji.

NIe chce mi się ich wymieniać, naprawdę.

Najlepiej iść się zbadać, zacząć od RTG klatki piersiowej i USG węzłów.

Miałem robione RTG klatki piersiowej, chirurg powiedział ze nic tam nie widzi. I ze mam spróbowac sie opalac.

ale usg węzłów hmmm musze zrobic. Dzieki Zoi.