Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

MIESIĄCZKA po CHEMIOTERAPII

Autor: natalia... • 27.11.2006 17:02 • 10 odpowiedzi

natalia...

27.11.2006 17:02

Odpowiedz

cześć. mam ziarnice i lecze się od września. skończyłam już chemię jakiś miesiąc temu... wcześniej z moim cyklem było wszystko OK... martwie się troche i chiałabym wiedziec, czy wy, dziewczyny (;]) tez macie takie objawy i cyz to normalne a może mam się z tym zgłosić do lekarza ?

dzidka

27.11.2006 17:32

Odpowiedz

O 18:02, dnia 2006-11-27 natalia... napisał(-a):

cześć. mam ziarnice i lecze się od września. skończyłam już chemię jakiś miesiąc temu... wcześniej z moim cyklem było wszystko OK... martwie się troche i chiałabym wiedziec, czy wy, dziewczyny (;]) tez macie takie objawy i cyz to normalne a może mam się z tym zgłosić do lekarza ?

cześć

http://ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_plodnosc

Asica

27.11.2006 18:19

Odpowiedz

skończyłam już chemię jakiś miesiąc temu... wcześniej z moim cyklem było wszystko OK...

skończyłam chemię jakieś 3 lata temu... wczesniej z moim cyklem bywalo roznie... ale po leczeniu ( ba!juz w trakcie leczenia) ustawil sie SAM jak w zegareczku :]]]]

martwie się troche i chiałabym wiedziec, czy wy, dziewczyny (;]) tez macie takie objawy i cyz to normalne a może mam się z tym zgłosić do lekarza ?

MOZE napiszesz wpierw o jakie objawy pytasz??? :)))

Justyna

27.11.2006 19:02

Odpowiedz

Wiem, co to znaczy. Ostatnią miesiaczkę miałam 1,5 roku temu. Leczenie zakończyłam w grudniu 2005 i do dziś jej nie mam. Jestem pod opieką ginekologa i od jutra zaczynam zastępczą kurację hormonalną, bo wyniki hormonów są bardzo niskie. Wszystko to wpływa na psychikę. Lekarz onkolog zgodziła się na takie rozwiązanie. Zobaczymy, co będzie dalej. Pozdrawiam.

joanna

27.11.2006 20:47

Odpowiedz

U mnie ziarnię zdiagnozowano tuż po porodzie. Wiadomo więc, że hormonki miałam w odmienionym stanie. Nie miałam miesiączki przez cały okres leczenia. Wróciła w normalnym kształcie jakieś 3 miesiące po chemii. Niestety, nie na długo. Trzy miesiące później cos sie zaczęło przestawiać (m.in. długie cykle). Póki co nic z tym nie robię, bo to związane jest prawdopodobnie z tarczycą. Na razie więc leczę tarczycę. Zresztą to właśnie zmiany w cyklu doprowadziły mnie do endokrynologa.

natalia...

28.11.2006 14:38

Odpowiedz

dzięki ;*

aniura19

29.11.2006 13:36

Odpowiedz

O 18:32, dnia 2006-11-27 Dzidka napisał(-a):

czesc tez mam ziarnice i od kad podano mi pierwsza chemie (czerwiec) nie mam wogole miesiaczki ale lekarz mowil ze to normalne takze nie martwie sie a to dosc wygodne:)))))) skonczylam ostatnia chemie tydzien temu takze spodziewam sie nie dlugo okresu !!!pozdrawiam i caluje:))))))))))))))))))))))))))))))

Edyta

30.11.2006 11:49

Odpowiedz

O 15:38, dnia 2006-11-28 natalia... napisał(-a):

dzięki ;*

Witaj ja miesiaczke mialam przez cala chemie!ale po radioterapii mi sie zatrzymala nie nie mialam 5 miesiecy!ale juz teraz wszystko wrócilo do normy i mam regularnie;pozdrawiam

Edyta

30.11.2006 11:58

Odpowiedz

O 12:49, dnia 2006-11-30 Edyta napisał(-a):

O 15:38, dnia 2006-11-28 natalia... napisał(-a):

dzięki ;*

Witaj ja miesiaczke mialam przez cala chemie!ale po radioterapii mi sie zatrzymala nie nie mialam 5 miesiecy!ale juz teraz wszystko wrócilo do normy i mam regularnie;pozdrawiam

Bylam zaniepokojona co sie dzieje dlaczego nie mam ?ale jak jezdzilam na kontrol mówilam lekarce to powiedziala ze powinna przyjsc nie bawem czekalam a tu nic,tak wiec wybralam sie do ginekologa prywatnie przedstawilam mu cala chorobe na co chorowalam i wogóle wzial mnie zbadal i powiedzial ze nie mam co sie martwic jajniki sa ladne nie dlugo powinna przyjsc!!!pozdro

natalia..

08.12.2006 23:01

Odpowiedz

to przez radioterapie też okres może się zatrzymać ??

Edyta

09.12.2006 22:49

Odpowiedz

O 00:01, dnia 2006-12-09 natalia.. napisał(-a):

to przez radioterapie też okres może się zatrzymać ??

Witaj tak moze mi sie zatrzymal nie nie mialam gdzies 5 miesiecy po radioterapii a przez chemie mialam regularnie!!pozdrawiam