Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Wynik histopat ok, co dalej?

Autor: Monisiowata • 02.11.2006 18:19 • 1 odpowiedzi

Monisiowata

02.11.2006 18:19

Odpowiedz
Witam

Otrzymalam wynik padania histopatologicznego wezla karkowego: Lymphonodulitis Chronica -co podobno znaczy wezel zmieniony zapalnie (?) - Bardzo mnie to ucieszylo,ale...
Jutro mam wizyte u hematologa bo nie wiem co dalej,
gdyz czuje sie coraz gorzej: bola mnie kosci, czuje sie wciaz zmeczona, mam uczucie dusznosci i wogole i wiem ze mam jeszcze powiekszone wezly po zuchwa
Dzis rano wyczulam ze obok miejsca gdzie byl wezel zaczyna rosnac jakis nowy chyba (na razie malutkie zgrubienie)
Od dwoch lat mam podwyzoszone leukocyty ( >11tys)
OB = 12 . Moze ktos z Was ma pomysl gdzie szukac przyczyn powiekszenia wezłow ?? Jakie dodatkowe badania zrobic ???
Chcialabym wykluczyc powazne choroby, ale tez znalezc przycyzne mojego zlego samopoczucia, prosze o pomoc...

Marsja

03.11.2006 09:46

Odpowiedz

Hej. Mi w wyniku histopatologicznym wyszło to samo. Węzły miałam pobierane w kwietniu. Jakiś czas był spokój ale teraz znów mnie "atakują" powiększone węzły, gorączka i kiepskie samopoczucie. Lekarz na wizycie kontrolnej powiedział mi że niestety trzeba się przyzwyczaić do takich dolegliwości bo będą czasami wracać. Poradził mi tylko żebym co jakiś czas robiła USG tych węzłów żeby mieć je pod kontrolą. Na dzień dzisiejszy to nawet zmiana pogody powoduje u mnie złe samopoczucie. Ale po jakimś czasie węzły się zmniejszają i jest ok. do następnego razu... Pozdrawiam