Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy to nawrót czy brak reakcji na leczenie?

Autor: Zdzisia • 26.08.2005 10:05 • 4 odpowiedzi

Zdzisia

26.08.2005 10:05

Odpowiedz

Jestem leczeona na zz od grudnia 2004. Po 6ABVD w oczekiwaniu na radioterapię zauważyłam powiększone węzły na szyji. Oczekuję na wynik PETa i mam zgłosić się na oddział chemioterapii. USG potwierdziło powiększenie węzłów szyjnych.Czy ktoś z Was coś podobnego doświadczył? Proszę o wypowiedzi.

fantomasz

26.08.2005 10:55

Odpowiedz

O 12:05, dnia 2005-08-26 Zdzisia napisał(-a):

Oczekuję na wynik PETa i mam zgłosić się na oddział chemioterapii.

JUz Ci zrobili peta no no szybciutko troche wierzyc mi sie nie chce bo mi po ABVD robili CT radio CT i dopiero sie szykuja na PEt po DHAP albo albo zrobia po przeszczepie pogubilem sie bede w klinice to sie dopytam.no ale moze u mnie metody inne:)inny stopien etc...

a co do wezelkow przy szyjce to ja mialem cos takiego ze po 6ABVD znikly wszystkie a przed oczekiwaniem na radio sie pojawily na szyji dokladnie jeden no ale radio nie pomoglo to DHAP em dobija:)i znikl:)

baldi

26.08.2005 14:09

Odpowiedz

MOIM ZDANIEM poczekaj na wynik PETa (ile to? 2-3 dni?) zamiast probowac zatrudniac forumowiczow jako wrozki..

Ali

26.08.2005 17:57

Odpowiedz
hm... ja wrozyc nie bede, ale po 6,5 kursach abv pomimo zmniejszenia guza w srodpiersiu z ponad 10x7x3 do 4,5x2,5x2,5 na PECie dalej swiecilem z srodpiersiu.

Dali mi wybor radio albo przeszczep z szacunkowymi szansami odpowiednio 50% do 90%... I tak wyladowalem na dodatkowych 2xES-HAP'apach i BEAM'ie.

Co do wezlow, hm... przed rozpoczeniem ABV mialem powiekszone szyjne, obojczykowe i pachowe, a po ABV namacalne byly podzuchwowe... hehe... inne nie... PET nic nie pokazal (poza srodpiersiem)...

Moim zdaniem jak PET pokazuje to sa duze zmiany, ale jak nic nie swieci to nic nie znaczy... i to jest bol.

fantomasz

26.08.2005 23:46

Odpowiedz

O 16:09, dnia 2005-08-26 Baldi napisał(-a):

zamiast probowac zatrudniac forumowiczow jako wrozki..

hmmmmm czy moj post na wrozbe wyglada jako? :)