Beta62
26.09.2006 08:52
O 13:34, dnia 2006-09-15 maposte napisał(-a):
a wiec dzis mam wyniki komorek nowotworowych w wezle nie wykryto! tylko jaka jest przyczyna powiekszenia tych wezlow?... czy mam robic dodatkowe badania czy czekac i oserwowac co z wezlami sie bedzie dzialo? wizyte u onkologa mam w przyszly pt na jakie badania nalegac?
Ja mogę jedynie powiedzieć jak wygladała sprawa z moją mamą. Miała wykonywany BAC, którego wynik był negatywny. Jednak lekarz chciał być bardziej pewny, bo objawy wskazywały na ZZ. Ponieważ chodziło o węzły w jamie brzusznej, wiec pozostawała albo biopsja "gruboigłowa" albo zabieg pobrania wycinka (na co nie chcielśmy sie zgodzić, po co od razu kroić, jak można inaczej?). No i tym razem wynik wskazywal na ZZ. Tłumaczenie lekarza dlaczego to nie wyszło na BAC było takie, że być może wkłuto się w miejsce jeszcze nie objęte chorobą (czy to mozliwe??) lub między włókna węzła chłonnego, gdzie te komórki nie wystepowały ( to troche dla mnie dziwne, ale nie jestem specjalistą, więc przekazuję o co nam powiedziano). Zatem doradzam drążyć temat u lekarza, aby mieć pewność, że to nie ZZ. Pozdrawiam