Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: objawy zz ale wyniki badań krwi dobre?
Komentujesz wpis użytkownika
Asia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:09, dnia 2007-04-26 Asia napisał(-a): > Mam pytanko do trochę bardziej obeznanych niż ja ;) zrobiłam USG szyi i w opisie jest zdanie: Pojedyncze hipoechogenne węzły chłonne wzdłuż głównych naczyń szyi i przebiegu mięśni (czy jakoś tak) śr. do 1,2 cm. Niestety podczas badania na moją sugestię dotyczącą sprawdzenia węzłów podrzuchwowych, od których wszystko się zaczęło, pani doktor stwierdziła, że juz oglądała i to nie są węzły tylko ślinianki (dla mnie osobiście niemożliwe - najpierw był jeden powiększony, zobaczyłam go w sierpniu w tamtym roku, mam wrażenie, że od tego czasu zwiększył się nieznacznie, a później 3-4 miesiące temu powiększyły się jeszcze 3, ale nie są jakieś bardzo duże, to nikt nie widzi problemu. Poza tym na szyi wyczuwam mniejsze i większe jeszcze 4. Dla wyjaśnienia dodam, że zęby mam wyleczone i wogóle nie choruje. Czy wyrażenie hipochogeniczne w opisie powinno mnie niepokoić, szczerze to nie wiem, czy oznacza to w tym kontekście powiększone czy obecność jakiś zmian??
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź