Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: objawy zz ale wyniki badań krwi dobre?
Komentujesz wpis użytkownika
Kasik.g
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:17, dnia 2007-04-26 Kasik.g napisał(-a): > > O 23:19, dnia 2006-08-26 renii napisał(-a): > > Witam! > > > > Zdaję sobie sprawę, że pytania "czy to zz" mogą być już dla Was męczące. Jednak proszę Was o opinię. > > Od roku mam kłopoty ze zdrowiem.Nigdy nie lubiłam odwiedzać gabinetów lekarskich, ale tym razem byłam "zmuszona". W zeszłe wakacje tuż pod rzuchwą, po prawej stronie szyi zauważyłam guzek. Właściwie miałam wszytkie objawy zz: gwałtownie schudłam, męczyły mnie poty, byłam okropnie osłabiona, nie wspomnę już nawet o potwornym sędzeniu skóry. Diagnoza dla lekarza była oczywista - infekcja. W prawidłowości swojej diagnozy utwierdziły go jeszcze badania krwi - jak najbardziej prawidłowe. Potworny kaszel wprawdzie ustąpił, a do stanów podgorączkowych już się przyzwyczaiłam. Jednak mój stan zdrowia nadal pozostawia wiele do życzenia. Nieustannie dopada mnie angina i... oczywiście nie pomagają mi antybiotyki. Wprawdzies swąd skóry ustąpił, szybko wróciłam do poprzdniej wagi,ale guzek na szyi raz roście, raz zmiejsza się(obecnie jest rzeczywiście niewielki). W zeszłym tygodniu ponowie wykonałam badania krwi. I co?! Wyniki są bardzo dobre. Przyznam szczerze, że to mnie zupenie dziwi. To chyba jakaś niedorzecznność: mam niecałe 20 lat a czasami czuję się dosłownie jak staruszka. Niecałe 2 tygodnie temu mogłam spać dniami i nocami, a mimo to byłam potwornie zmęczona. Dziś jest lepiej, mogę nawet powiedzieć że czuję się świetnie, tylko okropne zakwasy w okolicach barków i łopatek(nie wiem jednak z jakiego powodu) są troszkę męczące. Lekarz oczywiście nie widzi powodu do zmartiwień. Cudem ubłagałam go o skierowanie do laryngologa, a moje sugestie dot. USG skwitował krótko: "Tu przychodzą tacy, że ich węzły są dosłownie widoczne. U pani to jest poinfekcyjne. USG nic tu nie wykaże". > > Nigdy nie lubiłam "wymyślać" sobie chorób. Wręcz przeciwnie. Zresztą jeśli po każdej wizycie wychodzi się diagnozą przeziębienia itp., to ma się w pewniej chwili dośyć! Tym razem jednak wiem, że nie ma żartów. Nie wiem jednak co o tym wszytkim sądzić bo wyniki badań krwi są bardzo dobre... Czy możliwe jest więc bym była chora na zz? > > Co o tym myślicie? Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? > >
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź