Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Poradę poproszę...

Autor: małgo • 18.08.2005 11:18 • 3 odpowiedzi

małgo

18.08.2005 11:18

Odpowiedz

Poradzcie mi prosze jakie badania moge wykonac samodzielnie na własną reke by ewentualnie wykluczyc nawrót ziarnicy i upewnic sie ze z moim zdrowiem wszytko jest dobrze? Najwiekszy problem mam z brzuchem miewam bóle ,mdłosci, wzdęcia. Czy USG jamy brzusznej wystarczy? BTW to straszne ze tego typu sprawy omawiam z anonimową społecznoscią internetową a nie ze swoim lekarzem ale o realiach pisałam Wam juz nie raz...przesyłam pozdrówki!!

baldi

18.08.2005 12:32

Odpowiedz
wiesz, trudne pytanie zadałaś.. USG jamy brzusznej pokaże Ci czy masz/nie masz:
- powiększone narzady wewnetrzne przy ZZ np.sledziona, nerki
- powiekszone wezly okoloaortalne
- zwloknienia wezlow po poprzedniej chemioterapii

jesli powyzsze nie beda powiekszone to wcale nie oznacza, ze nie masz nawrotu ZZ (bo o to pytasz), ale moga uspokoic Cie znaczaco. tylko czy na pewno? jesli po badaniu wyjdzie "wszystko OK", to nadal bedziesz sie zastanawiac - w takim ukladzie co jest nie tak, prawda?

wiec owszem, USG (powiedzmy 100 zl), krew (okolo 80 zl), tomograf (ok. 700 zl), pet (8000 PLN). sama wybierz, na ktore badania Cie stac i ktore pomoga Ci uspokoic sie na tyle, by nei myslec o nawrocie.

pieniadze pieniedzmi, ale spokoj w naszej glowie jest NAJWAZNIEJSZY.
Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia!
[bo jak rozumiem te mdlosci, etc to nie ciaza, tak? :)]

Michał

18.08.2005 20:30

Odpowiedz

O 14:32, dnia 2005-08-18 Baldi napisał(-a):

pet (8000 PLN). sama wybierz, na ktore badania Cie stac i ktore pomoga Ci uspokoic sie na tyle, by nei myslec o nawrocie.

W tym roku sporo taniej jakoś 4500 do 6500 maksymalnie chyba

małgo

21.08.2005 19:55

Odpowiedz

Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia!

[bo jak rozumiem te mdlosci, etc to nie ciaza, tak? :)]

Baldi zostałam pouczona ze w ciąze zajsc nie moge wiec sie stosuje do zaleceń ;-)