Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Pare pytan

Autor: osobaaaa • 26.07.2006 17:48 • 13 odpowiedzi

osobaaaa

26.07.2006 17:48

Odpowiedz

Mam pytanie, boje sie troche ziarnicy, bo mam pwoiekszone wezly na szyi po rpawej i po lewej stronie. Poszedlem do lekarza zrobilem badania (morfologia + rozmaz) i wszystko wyszlo idealnie.. lekarz powiedzial ze nie ma sie czym przejmowac, czy rzeczywiscie tak jest? Jestem troche slaby psychicznie i jak wyczytam objawy jakiejs choroby np ajkeis bole to zaraz dostaje takich boli, np pilem z tymi wezlami alkohol przez 2 miesiace i nigdy nic mnie nie bolalo, a kiedy przeczytalem ze to objaw gdy bola po alkoholu, to na 2 dzien po piciu jakbym poczul cos leciutko w szyi i nie wiem czy wydaje mi sie czy nie, pare razy cos minimalnie poczulem.. innych objawow nie mam, a te wezly bola od razu w ten sam dzien czy na 2 jak to jest? prosze o odpowiedzi na te pytania.. z gory dziekuje.

osobaaaa

26.07.2006 17:53

Odpowiedz

Zapomnialem tylko dodac ze pare miesiecy temu mialem 44 % limfocytow, teraz mam 24 % lekarz mowi ze to nic dziwnego jesli jest to w normie, czy te limfocyty musza byc ponizej normy? czy jesli sapdly a sa w normie to tez zle?

osobaaaaa

28.07.2006 17:37

Odpowiedz

odpowie ktos ?;/ te wezly wydaja mi sie teraz 3x mniejsze niz na pcozatku

baldi

29.07.2006 08:19

Odpowiedz
a jakiej odpowiedzi sie spodziewasz?

1. negujesz zdanie lekarza - nie widze podstaw do takiego zachowania.

2. czytasz bez zrozumienia to forum - wielokrotnie pojawiaja sie na nim pytania "czy mam ziarnice?". porownaj ich objawy ze swoimi.

3. _przynajmniej_ napisz co wyszlo na USG Twoich wezlow.

osobaaaaa

29.07.2006 22:46

Odpowiedz

nie mialem USG. Jedynie morfologia + rozmaz

baldi

30.07.2006 09:41

Odpowiedz

O 00:46, dnia 2006-07-30 osobaaaaa napisał(-a):

nie mialem USG. Jedynie morfologia + rozmaz

no to do lekarza!

osobaaaaaa

30.07.2006 09:57

Odpowiedz

jakos nei chce mi juz sie chodzic po tych lekarzach bo jzu mam dosc.. poza tym te dwa wezly sa juz malutkie, wiec chyba dobrze?

osobaaaa

30.07.2006 10:01

Odpowiedz

Skoro w rozmazie mam wszystko ok.. nie mam innych objawow, cala morfologia jest dobra, wezly sie pomniejszyly, mam zeby mocno popsute wiec moze to jest przyczyna, mam alergie tez moze byc przyczyna.. chyba nie ma sie czym martwic? nikt u mnie w rodzinie nigdy nie chorowal na ta chorobe ani na zadne inne.. raczej z ukladem krazenia bardziej.. lekarz zyczyl mi milych wakacji i powiedzial ze nie mam sie czym martiwc, zeby przyjsc i zrobic morfologie za 2-3 miesiace jak sie tak boje. Ale jak to jest z tym alkoholem? kiedy te wezly bola?

baldi

30.07.2006 10:20

Odpowiedz

O 12:01, dnia 2006-07-30 osobaaaa napisał(-a):

Skoro w rozmazie mam wszystko ok.. nie mam innych objawow, cala morfologia jest dobra, wezly sie pomniejszyly, mam zeby mocno popsute wiec moze to jest przyczyna, mam alergie tez moze byc przyczyna..

ja w swojej pierwszej wypowiedzi napisalem, ze nei widze podstaw do ZZ. no ale Ty uparcie chcialbys sie przekonac czy ona jest czy nie ma. wiec USG to pierwszy krok do tego.

Ale jak to jest z tym alkoholem? kiedy te wezly bola?

w Twoim przypadku: autosugestia.

w innych - bylo o tym na forum.

osobaaaaa

30.07.2006 10:27

Odpowiedz

no ale gdybym ja mial to chyba te wezly nie pomnieszaly by sie, tylko nastepne powiekszalyby się?poza tym ziarnica to nie czesta spotykana choroba.. a wezly sie powiekszaja z wielu roznych przyczyn.. ja juz chyba wszystkie choroby mialem nawet hiva :P bo tak sobie myslalem ze mam hiva albo cos innego.. ale mozesz odpowiedziec na te pytanie o limfocytach?

baldi

04.08.2006 07:13

Odpowiedz

O 12:27, dnia 2006-07-30 osobaaaaa napisał(-a):

ja juz chyba wszystkie choroby mialem nawet hiva :P bo tak sobie myslalem ze mam hiva albo cos innego..

i tak sobie pomyslales i miales, a potem sobie pomyslales i nie masz, tak? ot, co za choroba ten HIV..

..moze to jakas nowa choroba glowy czy co..

osobaaaa

10.08.2006 11:56

Odpowiedz

Tak, tylko pojawily sie pewne okolicznosci, ktore znow mnnie niepokoja. Wczoraj wypilem 2 piwa, a dzis w poludnie jakby poczul cos obok wezla parer arzy, nie bylo to silne, raczej slabe... ale cos bylo, na dodatek wyskoczyl;a mi opryszczka na ramionach i nawet na rekach, jest pare.. ;/ a to moze oznaczac ze te limfocyty jeszcze bardziej w dol polecialy ;/ nie wiem co robic, znowu mam debila z siebie robic ze latam jak z pieprzem do lekarza, ktory kazal przyjsc we wrzesniu na kontrole.. czy poczekac ostatnio pilem pare razy i nic mnie nie bolalo.. wezly sa duzo mniejsze niz na pcozatku, wiec nie wiem o co chodzi;/ ...

Zoisyte

10.08.2006 12:09

Odpowiedz

O 13:56, dnia 2006-08-10 osobaaaa napisał(-a):

Tak, tylko pojawily sie pewne okolicznosci, ktore znow mnnie niepokoja. Wczoraj wypilem 2 piwa, a dzis w poludnie jakby poczul cos obok wezla parer arzy, nie bylo to silne, raczej slabe... ale cos bylo, na dodatek wyskoczyl;a mi opryszczka na ramionach i nawet na rekach, jest pare.. ;/ a to moze oznaczac ze te limfocyty jeszcze bardziej w dol polecialy ;/ nie wiem co robic, znowu mam debila z siebie robic ze latam jak z pieprzem do lekarza, ktory kazal przyjsc we wrzesniu na kontrole.. czy poczekac ostatnio pilem pare razy i nic mnie nie bolalo.. wezly sa duzo mniejsze niz na pcozatku, wiec nie wiem o co chodzi;/ ...

to ostrzeżenie "z góry"

NIE PIJ WIĘCEJ

osobaaa

10.08.2006 13:35

Odpowiedz

to ostrzeżenie "z góry"

NIE PIJ WIĘCEJ

Ehh, to raczej mi nie pomoze rozwiazac problemu..