Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki // podniescie na duchu :(

Autor: Madziaaara • 14.07.2006 08:41 • 6 odpowiedzi

Madziaaara

14.07.2006 08:41

Odpowiedz
Witam wszystkich
eh zaczne od tego ze jestez zalamana totalnie i trasznie sie boje ... Mam wspanialego chlopaka rok temu okazalo sie ze ma guza na plucu mial wycinanego wezla. Guzek przed zaczetym leczeniem mial 8 cm po leczeniu ponad pol rocznym z chemioterapia i radioterapia mial wyniki pare dni temu i okazalo sie ze przez cale leczenie zmniejszylo mu sie to o polowe teraz znow trzeba czekac do 30 sierpnia na tomografie by lekarze stwierdzili co dalej i co z tym guzem czy stoi w miejscu czu maleje czy rosnie ... nie wytrzymam juz takiego napiecia i nerwow ;( znow czekac co dalej ... Bardzo sie tym wszystkim martwie :( nie wiem czy jest plusem czy minusem ze ma dopiero 21 lat i ma silny organizm... w czasie chemi nie wypadly mu wlosy lekarze az sie dziwili ...
chcialabym porozmawiac o tym z ludzmi ktorzy przeszli to lub przechodza
piszcie

121277

14.07.2006 09:52

Odpowiedz

O 10:41, dnia 2006-07-14 Madziaaara napisał(-a):

Witam wszystkich

eh zaczne od tego ze jestez zalamana totalnie i trasznie sie boje ... Mam wspanialego chlopaka rok temu okazalo sie ze ma guza na plucu mial wycinanego wezla.

Witam. To mial guza na plucu czy zaatakowane wezły chłonne?

Choruje na ziarnice czy nowotwór płuc?

Guzek przed zaczetym leczeniem mial 8 cm po leczeniu ponad pol rocznym z chemioterapia i radioterapia mial wyniki pare dni temu i okazalo sie ze przez cale leczenie zmniejszylo mu sie to o polowe teraz znow trzeba czekac do 30 sierpnia na tomografie by lekarze stwierdzili co dalej i co z tym guzem czy stoi w miejscu czu maleje czy rosnie ... nie wytrzymam juz takiego napiecia i nerwow ;( znow czekac co dalej ... Bardzo sie tym wszystkim martwie :( nie wiem czy jest plusem czy minusem ze ma dopiero 21 lat i ma silny organizm... w czasie chemi nie wypadly mu wlosy lekarze az sie dziwili ...

chcialabym porozmawiac o tym z ludzmi ktorzy przeszli to lub przechodza

Wiem dobrze, ze czekanie jest najgorsze - każdy z nas chyba to wie. Nie ma na to rady - trzeba czekać, i zająć się czymś, żeby nie mysleć. Jedno wiem na pewno - rozpaczając i załamując się nie pomożesz ani sobie, ani swojemu chłopakowi. On na pewno też żyje w ogromnym stresie iniepewności - powinniście być dla siebie podporą.

Jesli jego stan zdrowia na to pozwala, to korzystajcie z uroków lata, chodźcie na spacery, do kina, spotykajcie się ze znajomymi - nam to pomogło.

Trzymajcie się dzielnie

W.

baldi

14.07.2006 10:45

Odpowiedz

O 10:41, dnia 2006-07-14 Madziaaara napisał(-a):

nie wytrzymam juz takiego napiecia i nerwow ;(

WYTRZYMASZ.

wytrzymaliscie tamto, wytrzymacie i teraz - glowa do gory :-)

tak jak przedpisca - przychylam sie do spacerkow wspolnych, lodach, napojach niegazowanych i duzym zastrzyku milosci :-)

stresa w glowie zapewne nie da sie wyeliminowac, ale na pewno da sie go ograniczyc!!

madziaaara

15.07.2006 05:46

Odpowiedz

O 11:52, dnia 2006-07-14 121277 napisał(-a):

Choruje na ziarnice czy nowotwór płuc?

choruje na ziarnice ale lekarze muwia ze nie jest zlosliwa i ze w prawie 90% jest wyleczalna...

madziaaara

15.07.2006 05:49

Odpowiedz

nio tak wytrzymalismy tamto ale bylo ciezko teraz jest jeszcze gorzej... jestem tylko ciekawa opini lekarzy jak bedzie badany w sierpniu... Najgorsze jest to ze znow trzeba przez to przejsc :(

kasiaczekb

15.07.2006 07:00

Odpowiedz
Witam,ja miałam podobnie.W momence zdiagnoizowania choroby
moje powiększone węzły w śródpiersiu miały ponad 10 cm . Po leczeniu chemioterapią i radioterapią węzły te zmniejszyły sie do 7 cm i lekarze powiedzieli, że one raczej mi juz nie znikną i takie pozostaną.Po kolejnych tomografach okazywałai sie, że wcale sie nie zmniejsza,jest cały czas taki sam a nawet po jednym tomografie nieznacznie wzrósł. Teraz jestem rok po zakończeniu leczenia. W ub tygodniu robiłam sobie kolejny tomograf i okazał sie że węzły zmniejszyły sie i maja teraz 4cm. Z tego widze że potrzeba czasu żeby to sie powoli zsmniejszało. Powodzenia i głowa do góry

aniarg

15.07.2006 08:50

Odpowiedz

O 09:00, dnia 2006-07-15 kasiaczekb napisał(-a):

Teraz jestem rok po zakończeniu leczenia. W ub tygodniu robiłam sobie kolejny tomograf i okazał sie że węzły zmniejszyły sie i maja teraz 4cm. Z tego widze że potrzeba czasu żeby to sie powoli zsmniejszało. Powodzenia i głowa do góry

dokładnie , trzeba czasu, moje po 2 latach w remisji zmiejszyły się z 6cm do 3 cm