Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy mam ziarnice ?

Autor: Yahoo • 16.06.2006 18:26 • 5 odpowiedzi

Yahoo

16.06.2006 18:26

Odpowiedz

Witam mam pytanie, jestem w niezlym stresie, od 4 dni powiekszyl mi sie wezel chlonny pod lewa pacha do wielkosci orzecha laskowego, podczas ruchu reka boli. Tydzien przed mialem zwykla infekcje drog oddechowych ktora zostala wyleczona antybiotykiem po tym wlasnie sie zaczal powiekzac wezel chlonny, bylem u lekarza dostalem badania na krew usg oraz rtg klatki. Czy moge miec ziarnice ? Czy oprocz chloniaka oraz infekcji sa jakies inne powody takiego powiekszenia sie wezla chlonnego ? Naprawde sie martwie nie wiem co mam myslec, dziekuje z gory o odpowiedz

Asica

16.06.2006 19:56

Odpowiedz

O 20:26, dnia 2006-06-16 Yahoo napisał(-a):

od 4 dni powiekszyl mi sie wezel chlonny pod lewa pacha do wielkosci orzecha laskowego,

podczas ruchu reka boli

.

Przy ziarnicy powiekszone wezly chlonne sa BEZBOLESNE..Bardzo znikoma czesc chorych skarzy sie,co najwyzej,na poalkoholowe bole wezlow chlonnych..a zreszta :> poczytaj se w "objawach"

baldi

16.06.2006 20:08

Odpowiedz

Czy moge miec ziarnice ?

mozesz, nie musisz.

Czy oprocz chloniaka oraz infekcji sa jakies inne powody takiego powiekszenia sie wezla chlonnego ?

poza tymi dwoma, ktore wymieniles to jeszcze ewentualnei alergie.

Naprawde sie martwie nie wiem co mam myslec

jezeli wezel bedzie przez dluzszy czas powiekszony, to lekarz zleci Ci USG. jesli w obrazie USG wyjdzie, ze wezel MOZE BUDZIC podejrzenia czegos bardziej zaawansowanego, to lekarz zleci jego wyciecie.

do tego czasu masz myslec, ze Ci ten wezel zniknie

joanna

16.06.2006 20:46

Odpowiedz

O 22:08, dnia 2006-06-16 Baldi napisał(-a):

Czy oprocz chloniaka oraz infekcji sa jakies inne powody takiego powiekszenia sie wezla chlonnego ?

Nie wiem o ziarnicy tyle co Ty, Baldi, ale kiedy powiększyły mi się węzły pytalam alergologa, czy to może być związane z moją alergią na pyłki i ten zaprzeczył.

baldi

16.06.2006 20:59

Odpowiedz

O 22:46, dnia 2006-06-16 joanna napisał(-a):

O 22:08, dnia 2006-06-16 Baldi napisał(-a):

Nie wiem o ziarnicy tyle co Ty, Baldi, ale kiedy powiększyły mi się węzły pytalam alergologa, czy to może być związane z moją alergią na pyłki i ten zaprzeczył.

nie chcialbym byc zrozumiany opacznie.

nie pisalem o alergii na pylki roslin, rodzajow alergii jest duzo.

poza tym - nie wiaze ziarnicy wcale a wcale z alergia tylko alergie z powiekszonymi wezlami.

joanna

16.06.2006 21:59

Odpowiedz

O 22:59, dnia 2006-06-16 Baldi napisał(-a)

nie pisalem o alergii na pylki roslin, rodzajow alergii jest duzo.

Rzeczywiscie- dużo

poza tym - nie wiaze ziarnicy wcale a wcale z alergia tylko alergie z powiekszonymi wezlami.

Kiedy pytałam alergologa, czy moje powiekszone wezły mogą miec coś wspólnego z tym, że jest własnie czas pylenia traw, nie miałam pojęcia, że mam ziarnicę. O tym dowiedzialam się kilka miesiecy poźniej