Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

OB 24 dziwne wezly swiad skory

Autor: mamamartyny • 19.05.2006 16:44 • 7 odpowiedzi

mamamartyny

19.05.2006 16:44

Odpowiedz
witajcie,
byc moze zawracam glowe (okrutnie obchodzicie sie z goscmi), ale prosze o porade. Lekarze nie widza powodow do niepokoju (mowiac lekarze mam na mysli rodzinnego i laryngologa). Moje objawy to: OB 24, wysypka na ramionach i swiad skory w tym miejscu, poczucie spuchniecia gardla, obrzeku wezlow szyjnych i nadobojczykowych, non stop bol gardla (USG wezlow nie wykazalo powiekszenia, RTG klatki okresowe ok). Czasem denerwujecie sie na hipohondrykow, wiem, ale z drugiej strony jak czytam wasze historie to sobie mysle ze gdyby nie wasz upor i przekonanie ze to jednak nie nerwica (u mnie stwierdzono ze nerwica i czesc) to moze juz by was tu nie bylo.... wiem wiem, wezly powinny byc powiekszone widocznie zeby sie niepokoic na powaznie plus poty nocne itd ale czytam tez ze sa postaci ziarnicy bez objawow ogolnych. Poza tym" czy przed zdiagnozowaniem choroby nie czuliscie naprawde nic? nie czuliscie sie jakos tak dziwnie, nieswojo, zle po prostu (ja czuje sie zle od 3 lat, diagnoza to nerwica)? czy naprawde jest tak ze super zdrowi wpadliscie na luzaku na badania okresowe a tam rak? jakos nie moge w to uwierzyc, przeciez choroba rozwija sie dlugo, naprawde nie da sie tego jakos wylapac?
dziekuje z gory kazddemu z was kto poswiweci mi dwie sekundy na odpoiwedz i prosze baldiego o nie opieprzanie mnie od razu:)
pozdrawiam wszytskich
zaniepokojona
mamamartyny

baldi

19.05.2006 17:30

Odpowiedz

O 18:44, dnia 2006-05-19 mamamartyny napisał(-a):

byc moze zawracam glowe

nie zawracasz :-)

okrutnie obchodzicie sie z goscmi

czy na pewno chodzi o "gosci"? :/

raczej o tych, co na sile wmawiaja sobie, ze maja ziarnice.

Lekarze nie widza powodow do niepokoju

z tego co napisalas - ja tez nie widze u Ciebie ziarnicy

a wiesz dlaczego?

wiem wiem, wezly powinny byc powiekszone widocznie zeby sie niepokoic na powaznie plus poty nocne

nie dlatego

sa postaci ziarnicy bez objawow ogolnych

sa, ale takze nie dlatego

dlatego, ze - jak napisalas - USG masz w normie. nie spotkalem NIKOGO (pytalem ostatnio - takze nikt sie nie ujawnil) kto mialby ziarnice z prawidlowym obrazem wezlow w USG.

sama takze napisalas, ze obraz RTG nie budzi podejrzen

dziekuje z gory kazddemu z was kto poswiweci mi dwie sekundy na odpoiwedz i prosze baldiego o nie opieprzanie mnie od razu:)

od razu opieprzam ;)

opisane przez Ciebie objawy zapewne o czyms swiadcza, ale nie wydaje sie, zeby to byla ziarnica.

mamamartyny

20.05.2006 06:53

Odpowiedz
Baldi i to wlasnie ty i tylko ty mi tak szybko odpowiedziales, a tak sie ciebie bałam...tak sobie myslalam ze prawidlowy obraz usg wezlow wyklucza zairnice ale widzisz juz mi rece opadaja, szukaja u mnie tez czegos z autoagresji, pzreciez wysypki, bolu, obrzekow i swiadu sobie nie wymyslam, a oni do mnie jak do wariata. OB tez z nerwow, juz sily brak...w kazdym razie bardzo bardzo dziekuje ci za odpowiedz, trzymaj sie, zdrowia zycze, robisz dla ludzi wiecej niz cala sluzba zdrowia razem wzieta
pozdrawiam serdecznie
mama martyny

mamamartyny

20.05.2006 06:55

Odpowiedz
ps. a tak w ogole to ja nie boje sie chorob, wiesz? ja juz bym po prostu chciala wiedziec co jest i z tym walczyc. a tak, minie jeszcze pare lat i potem bedzie ojej a to jednak choroba byla... e tam, korzystam z zycia poki co. pozdrawiam raz jeszcze

baldi

20.05.2006 08:09

Odpowiedz

O 08:53, dnia 2006-05-20 mamamartyny napisał(-a):

Baldi ty mi tak szybko odpowiedziales, a tak sie ciebie bałam...

chodza pogloski w Sieci, ze wredny jestem? ;-)

tak sobie myslalam ze prawidlowy obraz usg wezlow wyklucza zairnice

no i bardzo dobrze myslalas, wartalo zapytac -> masz odpowiedz.

szukaja u mnie tez czegos z autoagresji, pzreciez wysypki, bolu, obrzekow i swiadu sobie nie wymyslam, a oni do mnie jak do wariata

takie czasy widac.. czesc ludzi boi sie isc do lekarza i potem trafiaja do nich z chorobami w stadiach, ktorych leczyc juz sie nie da i wtedy jest to wina pacjenta. jak czlowiek zauwazy cos niepokojacego i pojdzie do konowala to go potraktuje jak swira.. no i ZAWSZE oczywiscie jest to wina pacjenta.

robisz dla ludzi wiecej niz cala sluzba zdrowia razem wzieta

Zoisyte

22.05.2006 08:37

Odpowiedz

O 10:09, dnia 2006-05-20 Baldi napisał(-a):

O 08:53, dnia 2006-05-20 mamamartyny napisał(-a):

Baldi ty mi tak szybko odpowiedziales, a tak sie ciebie bałam...

chodza pogloski w Sieci, ze wredny jestem? ;-)

tak sobie myslalam ze prawidlowy obraz usg wezlow wyklucza zairnice

no i bardzo dobrze myslalas, wartalo zapytac -> masz odpowiedz.

szukaja u mnie tez czegos z autoagresji, pzreciez wysypki, bolu, obrzekow i swiadu sobie nie wymyslam, a oni do mnie jak do wariata

takie czasy widac.. czesc ludzi boi sie isc do lekarza i potem trafiaja do nich z chorobami w stadiach, ktorych leczyc juz sie nie da i wtedy jest to wina pacjenta. jak czlowiek zauwazy cos niepokojacego i pojdzie do konowala to go potraktuje jak swira.. no i ZAWSZE oczywiscie jest to wina pacjenta.

robisz dla ludzi wiecej niz cala sluzba zdrowia razem wzieta

Truskawa

28.08.2014 23:37

Odpowiedz
Hejka :)

I co się okazało?

Wątek już stary, ale jakoś na niego wpadłam i tak mnie naszło co do USG. Pan doktor, który wykonywał mi USG, nie widział problemów, twierdził, że to nie nowotwór itd. Tylko później zdjęcia z USG zaniosłam do hematologa, do którego skierował mnie laryngolog... A hematologowi już się zdjęcia nie podobały i wysłał mnie na operację i wycięcie węzła do histopatologii. Z tym, że ja miałam "bulwę" na szyi. Ob to nawet miałam 17 najniżej. (wcześniej ponad dwadzieścia, dali mi antybiotyk, bo "to może infekcja". Spadło do 17 no ale...)była zz, no ale I st ;)
Także reasunując, dobrzy specjaliści są na wagę złota :)

zombiradok

29.08.2014 09:02

Odpowiedz

A ja do dzis mam guza pod pacha i go widze i czuje i co ... najlepsze jest to ze tam niczego niema ani usg rtg i tk nic nie wykazalo , tk mialem z goracym kontrastem