Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Bóle w klatce piersiowej

Autor: Jola • 19.05.2006 09:57 • 2 odpowiedzi

Jola

19.05.2006 09:57

Odpowiedz

Cześć, moja siostra jest po przeszczepie prawie 2 miesiące i powoli wraca do sił jednak cały czas ma bóle głowy. Do tego czuje co jakiś czas bóle w klatce piersiowej(kucie) Czy ktoś z Was miał podobne bóle po przeszczepie?Martwimy się - pomóżcie:(Wiem że diagnozy nikt tu nie da(a szkoda:)ale może jakaś rada:) Pozdrowionka*

Fantomasz

19.05.2006 10:46

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2006-05-19 Jola napisał(-a):

Cześć, moja siostra jest po przeszczepie prawie 2 miesiące i powoli wraca do sił jednak cały czas ma bóle głowy. Do tego czuje, co jakiś czas bóle w klatce piersiowej(kucie).

Zakładając, że Twoja siostra wyjściowo miała zajęte śródpiersie- te kłujące bóle wynikają z tego ze wszystko się goi i wraca powoli to normy ;)

Czy ktoś z Was miał podobne bóle po przeszczepie?

Miałem też

Martwimy się - pomóżcie:(Wiem że diagnozy nikt tu nie da(a szkoda:)ale może jakaś rada:) Pozdrowionka*

To na bank nie progresja, jak mówiłem goi się wszystko ;)

Nei ma co się zamartwiać.

Przejdzie z czasem.

AniaBe

21.05.2006 23:45

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2006-05-19 Jola napisał(-a):

Czy ktoś z Was miał podobne bóle po przeszczepie?

Ja mam takie bóle, mimo że nie miałam przeszczepu, tylko leczenie skojarzone (chemia+radio). Dostałam skierowanie na USG serca, żeby wykluczyć problemy kardiologiczne.

Kardiolog stwierdził, że mam wrodzoną wadę wypadania płatków, która się po prostu przez leczenie uaktywniła i bóle takie mogą przy tym występować. Onkolodzy na moim oddziale są innego zdania, że bóle te należy monitorować.

Moja rada: powiedzieć o tym lekarzowi, ewentualnie wykonać echo serca, żeby wykluczyć uszkodzenie w wyniku leczenia.