Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

vaskuport

Autor: telu • 11.05.2006 00:29 • 7 odpowiedzi

telu

11.05.2006 00:29

Odpowiedz
cześć
lecze sie w krakowie na zz
jestem już po 6 cyklach ABVD i 56 GUY
niestety teraz mam wznowę i czeka mnie kolejne 8 cykli
chciałbym założyć sobie port bo żyły mam już na wykończeniu
ale w CO jedynym w krakowie powiedzieli mi że nie zakładają portów i "lekarz" z którym rozmawiałem nie wie gdzie można taki port założyć.
jeśli ktoś wie gdzie można założyć taki port to bardzo proszę o namiary.

Wtajemniczona

11.05.2006 05:40

Odpowiedz
Witam,
Jeżeli leczysz się w Krakowie, to na pewno CO na Garncarskiej nie jest jedynym ośrodkiem leczenia ZZ.
Z całego serca radzę skontaktować się z Klinika Hematologii CM UJ na Kopernika - to światowa klasa!
Tam porty dożylne są zakładane niemal standardowo.
Radzę zrobić to jak najszybciej.
Powodzenia.

Zoisyte

11.05.2006 08:13

Odpowiedz

O 02:29, dnia 2006-05-11 telu napisał(-a):

cześć

lecze sie w krakowie na zz

jestem już po 6 cyklach ABVD i 56 GUY

niestety teraz mam wznowę i czeka mnie kolejne 8 cykli

chciałbym założyć sobie port bo żyły mam już na wykończeniu

ale w CO jedynym w krakowie powiedzieli mi że nie zakładają portów i "lekarz" z którym rozmawiałem nie wie gdzie można taki port założyć.

jeśli ktoś wie gdzie można założyć taki port to bardzo proszę o namiary.

Czekaj, czekaj...

Żebym dobrze zrozumiał...

"ale w CO jedynym w krakowie powiedzieli mi że nie zakładają portów i "lekarz" z którym rozmawiałem nie wie gdzie można taki port założyć."

czy to był żart????

To gdzie powinny być zakłądane VASCUPORTy jak nie w CO???

Przecież są one w 99% używane w onkologii, więc jak ten "lekarz" mógł wogóle coś takiego powiedzieć.

O ludzie....uciekaj stamtąd jak najszybciej.

Port założą Ci bez problemów w CO Warszawa.

Tu lekarze wiedzą co to jest i kto go może założyć.

małgo

11.05.2006 08:32

Odpowiedz

Ja tez jestem pacjentką CO w Krakowie,nie decyduj sie na leczenie II rzutu w tym osrodku, lekarzom co prawda nie można zarzucić braku kompetencji jednak nie otoczą Cie wystarczającą opieką ,zainteresowaniem bo tam jest jak na tasmie produkcyjnej,nikt nie ma czasu zeby przejmowac sie tobą indywidualnie ,martwic o twoje żyły, oni "taśmowo"ustalają plan leczenia ,konsultują i go realizują.

Olas

29.07.2006 07:17

Odpowiedz
Port zakładają na chirurgii naczyniowej (jakieś 1/2 - godziny na stole w znieczuleniu miejscowym). U nas w Poznaniu w szpitalu na Długiej.

Niestety u mnie port spowodował zakrzepicę i codziennie muszę dostawać domięśniowe zastrzyki z heparyny drobnocząsteczkowej. I aktualnie czekam na usunięie tego przemiłego urządzenia (przestanę być cyborgiem

baldi

29.07.2006 08:24

Odpowiedz

O 09:17, dnia 2006-07-29 Olas napisał(-a):

[cut]

witamy nowego, tylko przyzwyczaj sie, ze odpisujemy POD postem, a nie nad, no i cytujemy TYLKO to, co trzeba, reszte wycinamy

Olas

30.08.2006 15:42

Odpowiedz
Następnym razem będę grzeczny i wszystko wytnę

olo

17.12.2006 20:51

Odpowiedz

zapraszam do serwisu o portach dożylnych dla pacjentów i ich rodzin www.porty.info.pl - tam też lista ośrodków implantujących i serwisujących porty dożylne