Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

odrastanie wlosów

Autor: ewela • 08.05.2006 11:04 • 17 odpowiedzi

ewela

08.05.2006 11:04

Odpowiedz

Chciałam sie zapytać czy ktoś z was zna jakis dobry szmpon czy odzywke do wlosow ktora mozna uzywac, aby włoski po chemioterapi szybciej odrastały? moze jakies sa domowe sposoby? bardzo prosze o rade i cieplutko pozdrawiam

Aisak

08.05.2006 12:21

Odpowiedz

Odżywcza maseczka do włosów Henna WAX. Pozdrawiam!

Carinka

08.05.2006 13:52

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2006-05-08 Aisak napisał(-a):

Odżywcza maseczka do włosów Henna WAX. Pozdrawiam!

Szampon Dermena.Pozdrawiam również :)

fantomasz

08.05.2006 14:02

Odpowiedz

O 13:04, dnia 2006-05-08 ewela napisał(-a):

moze jakies sa domowe sposoby? bardzo prosze o rade i cieplutko pozdrawiam.

Najlepszy sposób to poczekać aż znieszczone komórki sie zregenerują...z czasem i włosów bedzie wiecej i wiecej i jeszcze wiecej..., podobno i zakrecić sie mogą ;)

Cierpliwosci zycze.

Pozdrawiam

Asica

08.05.2006 14:03

Odpowiedz

Chciałam sie zapytać czy ktoś z was zna jakis dobry szmpon czy odzywke do wlosow ktora mozna uzywac, aby włoski po chemioterapi szybciej odrastały?

Wloski po chemioterapii same z siebie POWINNE szybko odrastac,bo organizm sie regeneruje = "staje sie nowy"..Tak przynajmniej bylo u mnie :)

Jesli chodzi o szampony/maski/odzywki to one z reguly wplywaja na jakosc wlosow a nie na szybkosc ich porostu ;) I chyba wazniejsze jest,coby wloski byly ladne i zdrowe,prawda?

Powtorze za Aisak :) odzywcza maseczka do wlosow Henna Wax, wyprobowana i stosowana przeze mnie nadal:) Jednak dostosuj sie DOKŁADNIE do sposobu uzycia opisanego na pudeleczku, wtedy dopiero bedzie rezultat:)

Slyszalam tez o b.dobrych ampulkach Vichy (nie znam nazwy produktu),drozszych od Henny Wax:/ Na Zachodzie ilestam ampulek (starczaja bodajze na 30-dniowa kuracje) kosztuje ok 40euro i sa dostepne TYLKO w aptekach. Sa to ampulki przeciw lysieniu/wypadaniu /do wzmocnienia/regeneracji wlosow..Mam zamiar niedlugo sama przeprowadzic takowa "Vichowa" kuracje:>

baldi

08.05.2006 16:55

Odpowiedz

O 16:03, dnia 2006-05-08 Asica napisał(-a):

Sa to ampulki przeciw lysieniu/wypadaniu

ja sie "tylko" wymadrze i dodam, ze te ampulki nie zapobiegna wypadaniu wlosow podczas chemioterapii..

małgo

08.05.2006 17:39

Odpowiedz

Slyszalam tez o b.dobrych ampulkach Vichy (nie znam nazwy produktu),drozszych od Henny Wax:/ Na Zachodzie ilestam ampulek (starczaja bodajze na 30-dniowa kuracje) kosztuje ok 40euro i sa dostepne TYLKO w aptekach. Sa to ampulki przeciw lysieniu/wypadaniu /do wzmocnienia/regeneracji wlosow..Mam zamiar niedlugo sama przeprowadzic takowa "Vichowa" kuracje:>

Dercos Aminexil Vichy jest od dawien dawna dostępna w Polsce.Cena ampułek napewno powyzej 100zł ,szamponu ok.30 IMHO cała seria raczej srednio zachwyca.

małgo

08.05.2006 17:57

Odpowiedz

Dercos Aminexil Vichy jest od dawien dawna dostępna w Polsce.Cena ampułek napewno powyzej 100zł ,szamponu ok.30 IMHO cała seria raczej srednio zachwyca.

Stosowałam dawno temu w celu wzmocnienia włosów ,kiedy to jeszcze temat chemoterapia był dla mnie abstrakcyjny , efekty były marne, nie sądzę wiec by Aminexil sprawdził sie podczas leczenia onklogicznego, zepobiegł wypadaniu włosów.

AniaBe

08.05.2006 20:16

Odpowiedz

Ja tez stosowałam żel Dermena i taki sam szampon.

Beata

09.05.2006 13:50

Odpowiedz

O 22:16, dnia 2006-05-08 AniaBe napisał(-a):

Firma nazywa sie dermena czy produkt? Do kupienia w aptece czy w drogerii? (musze wiedziec o co pytac:)

AniaBe

09.05.2006 14:03

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2006-05-09 Beata napisał(-a):

O 22:16, dnia 2006-05-08 AniaBe napisał(-a):

Firma nazywa sie dermena czy produkt? Do kupienia w aptece czy w drogerii? (musze wiedziec o co pytac:)

To produkty serii Dermena - zarowno szampon jak i zel zapobiegaja wypadaniu wlosow, ale tez - co dla mnie bylo wazne tez po chemii - stymulują ich odrost. Jezeli cos pomoze firma produktow, to jest to Pharmena. Wpisz sobie w wyszukiwarke i poczytaj. Tak chyba bedzie Ci najlatwiej.

AniaBe

09.05.2006 14:08

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2006-05-09 Beata napisał(-a):

Do kupienia w aptece czy w drogerii? (musze wiedziec o co pytac:)

Zapomnialam dodac - mozesz je dostac w aptece.

Asica

09.05.2006 18:48

Odpowiedz

O 18:55, dnia 2006-05-08 Baldi napisał(-a):

O 16:03, dnia 2006-05-08 Asica napisał(-a):

Sa to ampulki przeciw lysieniu/wypadaniu

ja sie "tylko" wymadrze i dodam, ze te ampulki nie zapobiegna wypadaniu wlosow podczas chemioterapii..

"oczywista",ze nie zapobiegaja wypadaniu włochów podczas chemioterapii :> komu maja wypasc, to i tak wypadna :> i zadne "cuda" tu nie pomoga..

Asica

09.05.2006 19:35

Odpowiedz

O 19:57, dnia 2006-05-08 małgo napisał(-a):

Stosowałam dawno temu w celu wzmocnienia włosów ,kiedy to jeszcze temat chemoterapia był dla mnie abstrakcyjny , efekty były marne,

No coz, ja słyszalam pozytywne opinie o tym produkcie. Nadal zamierzam sama sie o tym przekonac :) Do tej pory byłam lojalna klientka Henny Wax ;) A jak bedzie dalej, to sie zobaczy ;)

nie sądzę wiec by Aminexil sprawdził sie podczas leczenia onklogicznego, zepobiegł wypadaniu włosów.

We wczesniejszym poscie ABSOLUTNIE nie "reklamowalam" ampulek Vichy jako super produktu,dzieki ktoremu uniknac mozna efektu ubocznego chemioterapii = wylysienia.

Dziewczyna wyraznie zapytala:

Chciałam sie zapytać czy ktoś z was zna jakis dobry szmpon czy odzywke do wlosow ktora mozna uzywac, aby włoski

po chemioterapi

szybciej odrastały?

małgo

09.05.2006 19:44

Odpowiedz

We wczesniejszym poscie ABSOLUTNIE nie "reklamowalam" ampulek Vichy jako super produktu,dzieki ktoremu uniknac mozna efektu ubocznego chemioterapii = wylysienia.

Ale ja Cie nie posądzam o reklame, litości, przeciez wszyscy wiemy ze tego typu cud specyfiki nie istnieją.Słyszałas dobre opinie o serii Vichy wiec podzielilas sie zasłyszanym info na Forum.To naprawde jest oczywiste.

Asica

09.05.2006 22:22

Odpowiedz

O 21:44, dnia 2006-05-09 małgo napisał(-a):

Ale ja Cie nie posądzam o reklame, litości, przeciez wszyscy wiemy ze tego typu cud specyfiki nie istnieją.

Widze,ze spodobalo Ci sie bardzo slowo "reklama" z mojego posta :)ale chyba za bardzo,bo zgubilas sens mojej wypowiedzi;)

Nie uwazam/uwazalam,ze posadzasz mnie o reklame i DLATEGO wzielam slowo "reklamowac" w cudzyslow :)

O 21:35, dnia 2006-05-09 Asica napisał(-a):

We wczesniejszym poscie ABSOLUTNIE nie "reklamowalam"

Chodzilo mi o to,ze z Twojej wypowiedzi wynikalo,ze zalecilam ampulki Vichy jako specyfik przeciw wylysieniu w czasie chemioterapii

O 19:57, dnia 2006-05-08 małgo napisał(-a):

nie sądzę wiec by Aminexil sprawdził sie podczas leczenia onklogicznego, zepobiegł wypadaniu włosów.

a NIE BYLO tak,bo załozycielka watku WYRAZNIE spytala o włosy PO CHEMIOTERAPII

Chciałam sie zapytać czy ktoś z was zna jakis dobry szmpon czy odzywke do wlosow ktora mozna uzywac, aby włoski

po chemioterapi

szybciej odrastały?

Beata

10.05.2006 09:58

Odpowiedz

O 16:03, dnia 2006-05-09 AniaBe napisał(-a):

To produkty serii Dermena - zarowno szampon jak i zel zapobiegaja wypadaniu wlosow, ale tez - co dla mnie bylo wazne tez po chemii - stymulują ich odrost. Jezeli cos pomoze firma produktow, to jest to Pharmena. Wpisz sobie w wyszukiwarke i poczytaj. Tak chyba bedzie Ci najlatwiej.

Dzieki :)

ewela

11.05.2006 16:38

Odpowiedz

widze, ze moim pytaniem narobilam troszke zamieszania, bo widze ze dochodzi tu do lekkich potyczek slownych. Dziekuje za rade, nabylam odzywkę henna Wax, mam nadzieje ze bede zadowolona. Serdecznie pozdrawiam