Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Strajki lekarzy, pielęgniarek..

Autor: baldi • 06.05.2006 09:02 • 2 odpowiedzi

baldi

06.05.2006 09:02

Odpowiedz
gdy ja leczylem sie, to strajk pielegniarek objal mnie raz (na szczescie wtedy gdy byly strajki anestezjologow to jakos pomocy od nich nie potrzebowalem), ale CO-I stanelo na wysokosci zadania i nikt z pacjentow nie odczul strajku, poniewaz CO-I tylko "solidaryzowalo" sie z innymi osrodkami.

nie wiem jak u Was w szpitalach, ale u mnie w powiatowym pielegniarki podczas strajkow ubieraja sie na czarno. chyba nikt z nich NIGDY nei zastanawial sie jak moze to wplynac na psychike pacjenta, gdy wszystkie siostry widzi ubrane w czern zamiast w biel..

widac takie czasy nastaly, ze ludzie bez wyksztalcenia sa u wladzy i biora po kilkadziesiat tysiecy zlotych miesiecznie, a lekarzom serwuje sie z gory ustalone cenniki..

Iwona

06.05.2006 21:40

Odpowiedz
Kiedys mialam okazje lezec w szpitalu (Klinika w Otwocku pod Warszawa) podczas takiego strajku.
Pamietam z tego jedynie to, ze na oddziale bylo bardzo pusto. Personel sie nawet nie przewijal. Oddzial chirurgii, dzieciaki po skomplikowanych operacjach, a tu brak zainteresowania.

Na szczescie wiekszosc miala przy lozku mame, ktora napewno wywolalaby gigantyczny alarm, gdyby sie cos dzialo :)

dorta

06.05.2006 22:11

Odpowiedz

Ja podczas ostatniej wizyty miałam mieć strajk,lecz lekarze zmienili date wizyty ,o czym poinformowano mnie telegramem.A strajk odbył się w wyznaczona data ."wilk syty i owca cała" Lekarze mają prawo do godziwego życia ,dlatego nie potępiam strajku ,a może coś wywalczą .