Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Pytanie o objawy

Autor: kolega • 03.05.2006 11:59 • 4 odpowiedzi

kolega

03.05.2006 11:59

Odpowiedz
Witajcie,
Od okolo tygodnia bola mnie wezly chlonne, sa tez powiekszone: na szyji i pod broda, ciagnie az do ucha. Caly czas stan podgoraczkowy w granicach 37-37.5, jestem oslabiony. Od dluzszego czasu (2 lata) miewam bole w okolicy sledziony (wg llekarza to nerwobole - byc moze). Wczoraj lekarz powiedzial ze to poczatek anginy ale poki co gardlo mam w porzadku a trwa to juz tydzien.
Z tego co piszecie wezly sa powiekszone natiomiast nikt nie pisze ze bola - wlasnie bol mi najwiecej dokucza.
Czy ktos moze ma jakies spostrzerzenia, z gory dziekuje.
Byc moze martwie sie na wyrost ale troche sie denerwuje.

baldi

03.05.2006 12:14

Odpowiedz

O 13:59, dnia 2006-05-03 kolega napisał(-a):

Byc moze martwie sie na wyrost ale troche sie denerwuje.

zalezy o co sie martwisz ;)

jesli martwisz sie, ze masz ziarnice - to po tym co opisales - uwaga, uwaga, udzielam konsultacji medycznych przez Internet ;) - moge stwierdzic, ze ziarnicy nie masz.

tak jak dobrze przeczytales - przy ZZ sa to niebolące pakiety wezlow dajace sie przesuwac pod skora..

ziomal

03.05.2006 12:26

Odpowiedz

ej a ja jako etatowy hipochondryk zapytuję: co to znaczy powiększone węzły chłonne, jaka to wielkość. powiedzmy dla pachowych i podżuchwowych.

baldi

03.05.2006 17:20

Odpowiedz

O 14:26, dnia 2006-05-03 ziomal napisał(-a):

ej a ja jako etatowy hipochondryk zapytuję: co to znaczy powiększone węzły chłonne, jaka to wielkość. powiedzmy dla pachowych i podżuchwowych.

jesli pytasz mnie, to juz odpowiadam:

w organizmie ludzkim (o ile mnie moja wiedza nei myli) wezly sa jednakowej wielkosci w calym organizmie. termin powiekszone wezly chlonne oznacza, ze sa one wieksze od wartosci normalnej, przecietnej dla ludzkiego organizmu.

kwestia teraz - od jakiego rozmiaru zaczyna sie hipochondria (no bo "sa powiekszone i mam raka"), a od jakiego rozmiaru jest to rozwoj nowotworowy.

i - oczywiscie - odpowiedz wcale nie jest jasna, bo to czy rozrost wezlow jest nowotworowy moze ocenic dopiero radiolog podczas badania ultrasonograficznego chocby..

truskawa

05.09.2014 11:22

Odpowiedz

Z tego co piszecie wezly sa powiekszone natiomiast nikt nie pisze ze bola - wlasnie bol mi najwiecej dokucza.

No wlasnie, ale byl tu ktos kogo bolaly, a jednak zz...podstepna bestia