Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

OSŁONA LINII WŁOSÓW ?

Autor: izabela • 29.04.2006 11:39 • 4 odpowiedzi

izabela

29.04.2006 11:39

Odpowiedz
Czy mozna oslonic czyms linie wlosow podczas naswietlania ?
Wlosy po chemi zaczely mi juz rosnac a tu kolejne katusze w postaci naswietlan, ktorego promien jest tak ulozony, ze zajmule pas do polowy z tylu glowy. Wiem, ze nie to jest najwazniejsze, ale moze jest na to jakis sposob ?

karo

29.04.2006 11:46

Odpowiedz
hej!
miałam to samo - podczas naświetlanej szyi - musiałam tak mocno odchylać głowę, że kwadrat włosćw z tyłu głowy - wypalony zero włoska;
efekt: około 3 miesiące miałam łysy kwadracik, chociaż reszta głowy pokryta była meszkiem :)
trzeba się z tym liczyć - około 3 miesięcy póżniej zaczynają kiełkować włosy w miejscach naświetlanych, ale urosną - wytrwałości
pozdrowionka :)

lenka

29.04.2006 15:36

Odpowiedz

O 13:39, dnia 2006-04-29 izabela napisał(-a):

Wlosy po chemi zaczely mi juz rosnac a tu kolejne katusze w postaci naswietlan, ktorego promien jest tak ulozony, ze zajmule pas do polowy z tylu glowy. Wiem, ze nie to jest najwazniejsze, ale moze jest na to jakis sposob ?

Słonce

29.04.2006 15:39

Odpowiedz

O 17:36, dnia 2006-04-29 lenka napisał(-a):

Przeżyłam to samo, niestety z tegp co wiem nie da sie osłonic włosów. Fryzura powstaje bardzo nieciekawa i włoski odrastają wolniej niż po chemii...ale odrastają:)

baldi

29.04.2006 22:28

Odpowiedz

Czy mozna oslonic czyms linie wlosow podczas naswietlania? moze jest na to jakis sposob?

niestety nie ma na to zadnego sposobu.

po okolo trzech miesiacach czuprynka powinna Ci w miejscu "placka" wyrosnac, do tego czasu chusteczka albo czapeczka zostaje..