Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park Zamknięty

ogolnie o forum

Autor: dana • 29.04.2006 10:28 • 3 odpowiedzi

dana

29.04.2006 10:28

Mam pytanie natury technicznej. Moze nieodpowienio pytam. Mam nadzieje, ze KTOS mi wybaczy moja ewentualna idolencje w tym zakresie - to zapewne wynik wieku znacznie przewyzszajacego srednia tego forum. Poruszam sie troche po swiatowych forach i wszedzie napotykam system narastajacych do gory,nowych wypowiedzi. Tu jest odwrotnie. Chcac przeczyac najnowsza wypowiedz, musz zjezdzac w dol, co mnie troche irytuje. Nie mozna odwrotnie?

baldi

29.04.2006 22:24

O 12:28, dnia 2006-04-29 dana napisał(-a):

Poruszam sie troche po swiatowych forach i wszedzie napotykam system narastajacych do gory,nowych wypowiedzi.

mnie sie wydaje, ze _zdecydowana wiekszosc_ for dyskusyjnych ma nowe posty na koncu watku. z dosc prostej przyczyny - by zachowac chronologie wypowiedzi.

miedzy innymi dlatego w netykiecie jest zapisane, aby odpowiadac POD trescia cytowana, a nie nad.

przyklad - odwrotna chronologia (ZLE):

prosze

nie wiedzialem, przepraszam

NIE!! poniewaz nie podajemy namiarow na praktyke prywatna lekarzy na tym forum

moglby mi ktos dac namiar na dobrego lekarza w moim miescie?

wyglada i brzmi calkiem inaczej niz (chronologia poprawna):

moglby mi ktos dac namiar na dobrego lekarza w moim miescie?

NIE!! poniewaz nie podajemy namiarow na praktyke prywatna lekarzy na tym forum

nie wiedzialem, przepraszam

prosze

Chcac przeczyac najnowsza wypowiedz, musz zjezdzac w dol, co mnie troche irytuje.

mniej stresu, bo nawrotu dostaniesz ;)

Nie mozna odwrotnie?

nie, o czym bylo powyzej. no, chyba, ze nagle _wszyscy_ zapragna odwrotnej chronologii..

dana

30.04.2006 11:28

Dzieki za opinie.
Chronologia wynika z dat, ktore sie pojawiaja.
Byloby tak wygodniej, jezeli ktos wpada na chwile i chce wiedziec, co nowego sie pojawia.
Ja nie chorowalam - starzy na to podobno nie choruja.
Moga za to probowac pomoc chorujacym :-)

baldi

30.04.2006 11:35

O 13:28, dnia 2006-04-30 dana napisał(-a):

Chronologia wynika z dat, ktore sie pojawiaja.

Byloby tak wygodniej, jezeli ktos wpada na chwile i chce wiedziec, co nowego sie pojawia.

ano, tak wlasnie dzisiaj sobie wymyslilem, zeby moze zrobic odnosnik do samych najnowszych postow (powiedzmy z ostatniego tygodnia). wtedy czytelnicy nie musieliby sledzic watkow w calosci, a jedynie - co prawda wyrwane niejako z kontekstu - wypowiedzi..

po konsultacjach z innymi mogloby sie to pojawic.

watek zamykam - dalsza ewentualna dyskusja w watku O FORUM.