Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ziarnica i solarium

Autor: Ewcia • 27.04.2006 12:23 • 7 odpowiedzi

Ewcia

27.04.2006 12:23

Odpowiedz
Witam, moja mama dowiedziala sie jakis miesiac temu, ze jest chora na ziarnice zlosliwa/chloniak. Przygotowuje sie teraz do pobytu w szpitalu i do chmioterapii. boi sie bardzo, ze bedzie wygladala jak inne kobiety, ktore widziala i chcialaby zadbac o siebie zanim pojdzie do szpitala, zeby pozniej nie wygladac tak blado. Przeczytalam w waszych wypowiedziach, ze mozna uzywac samoopalacza. A czy solarium moze zaszkodzic przy tej chorobie? Przypuszczam, ze raczej nie powinno sie chodzic na solarium, ale chcialam dopytac, bo moze nie ma to zadnego zwiazku?

Mam nadzieje, ze moje pytanie nie zostanie znegowana, bo to tylko pytanie...Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.

Teresa

27.04.2006 16:04

Odpowiedz

O 14:23, dnia 2006-04-27 Ewcia napisał(-a):

mysle ze solarium to jest wykluczone

Ewcia

28.04.2006 08:19

Odpowiedz
Bardzo dziekuje za odpowiedz, tak myslalam, ale chcialam sie jeszcze upewnic.
Pozdrawiam i zycze zdrowia!!!

Monika

28.04.2006 12:12

Odpowiedz
Solarium jest na pewno wykluczone.
Po niektórych środkach dostaje się automatycznej opalenizny. Ja w tej chwili zakończyłam leczenie i przez całą zimę na pewno nie byłam na słońcu ani w solarium, a wyglądam jak po wczasach na karaibach.

Asica

28.04.2006 16:53

Odpowiedz

boi sie bardzo, ze bedzie wygladala jak inne kobiety, ktore widziala i chcialaby zadbac o siebie zanim pojdzie do szpitala, zeby pozniej nie wygladac tak blado.

Zachecam do odwiedzenia galerii "Trzy twarze" i porownania fotek dziewczyn z okresu przed leczeniem i po..IMO dobrze wygladaly..niektore w czasie leczenia nawet mlodziej niz przed :)

A czy solarium moze zaszkodzic przy tej chorobie? Przypuszczam, ze raczej nie powinno sie chodzic na solarium, ale chcialam dopytac, bo moze nie ma to zadnego zwiazku?

MOZE i moze zaszkodzic.. Pewnie zostane ZNOWU znegowana,ale przy pierwszych trzech wlewach jeszcze korzystalam z dobrodziejstw solarium:) NIE ZACHECAM do tego,bo nie wiem jak u innych organizm moze zareagowac..U mnie zle nie reagowal..ale mialam na to sposob = dopiero jakies poltora tygodnia po wlewie szlam na jeden seansik 10-cio minutowy :) Jednak pozniej zrezygnowalam z tego,coby nie przegiac i mamuski za bardzo nie stresowac;)

hmm

28.04.2006 23:14

Odpowiedz

O 18:53, dnia 2006-04-28 Asica napisał(-a):

MOZE i moze zaszkodzic.. Pewnie zostane ZNOWU znegowana,ale przy pierwszych trzech wlewach jeszcze korzystalam z dobrodziejstw solarium:) NIE ZACHECAM do tego,bo nie wiem jak u innych organizm moze zareagowac..U mnie zle nie reagowal..ale mialam na to sposob = dopiero jakies poltora tygodnia po wlewie szlam na jeden seansik 10-cio minutowy :) Jednak pozniej zrezygnowalam z tego,coby nie przegiac i mamuski za bardzo nie stresowac;)

to kolejna prowokacja czy Ty tak na poważnie?

...normalnie ręce opadają...

LUDZIE! CZY JEST COŚ WAZNIEJSZEGO NIŻ ŻYCIE? CHYBA PO TO SIĘ TU WSZYSCY WSPIERAMY, BO CHEMY ŻYĆ...

jak ktoś kto prawdopodobnie na oczach wielu tu walczył o zycie może tak DURNIE ryzykować i jeszcze się chwalić tym którzy się o niego martwili?

Kochani dbajcie o siebie!

I żadnego solarium.

Dla mnie kobiec w tym temacie. Nie wypowiadam się już.

Bez urazy.

baldi

29.04.2006 22:54

Odpowiedz

czy solarium moze zaszkodzic przy tej chorobie?

solarium moze zaszkodzic _kazdej_ osobie.

to nie ma zadnego zwiazku z ziarnica!!!

ona -malgo

30.04.2006 10:30

Odpowiedz

to kolejna prowokacja czy Ty tak na poważnie?

To tylko silenie sie na kontrowersyjność heh