Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyczułam coś dziwnego...

Autor: ona • 25.04.2006 20:26 • 6 odpowiedzi

ona

25.04.2006 20:26

Odpowiedz

Jestem od ponad roku w remisji pomimo drobnych dolegliwosci wydaje sie ze z moim zdrowiem wszystko ok w kazdym razie lekarze są o tym przekonani. Kilka dni temu wymacałam sobie zgrubienie w okolicy brzucha, tuz pod skórą,nie jest to bynajmniej rakofobia , nie tworze ,naprawde wyraznie cos wyczuwam.I teraz zastanawia mnie tylko czy jest realnym manualne wyczuwanie wezłow chłonnych w tej okolicy ?wydaje mi sie ze to jednak nie mozliwe...

Zapka_Qdlata

25.04.2006 23:01

Odpowiedz
Nie umiem Tobie odpowiedziec niestety:(
Mam podobny problem.Kiedy córka usiadła mi na brzuchu strasznie mnie zabolał.Ręcznie, lekko naciskając wyczuwam ruchome zgrubienia głęboko pod skórą.Tkliwe, bolą jak diabli--jak torbiel na jajkinu(wiem bo miałam).Kiedy dotykam-boli... jak przestaję od razu nic nie czuję!..ehm życie.Mam dosc bólu pleców.Łyknęłabym ketonal 100-niestety nadal karmię prawie dwuletnią córkę:(
Posprzeczałam się z męzem, idę spac

hmm

26.04.2006 10:48

Odpowiedz

a gdzie dokładnie was boli?

zapka_qdlata

26.04.2006 20:21

Odpowiedz

O 12:48, dnia 2006-04-26 hmm napisał(-a):

Mi konkretnie została szpara między mięśniami na brzuchu po ciąży w której przytyłam 30 kg.Waga już spadła ale szpara 2,5 cm szerokości a długa 3 cm nad i 3 cm pod pępkiem została.Jak tylko natrafi córka paluszkiem, rączką stopą na To miejsce boli jak diabli.Zaczęłam lekko Tam dotykac palcami.Czuję ruchome dwie kulki(nie jajniki:):)..)

Są tkliwe i ciągle w tym samym miejscu.Jakby po obu stronach pępka.Wysykośc zmienia się w zaleznosci od przyjetej przeze mnie pozycji.

Wiem wiem.grzebla jestem:)

ona

26.04.2006 20:34

Odpowiedz

O 22:21, dnia 2006-04-26 zapka_qdlata napisał(-a):

O 12:48, dnia 2006-04-26 hmm napisał(-a):

Mi konkretnie została szpara między mięśniami na brzuchu po ciąży w której przytyłam 30 kg.Waga już spadła ale szpara 2,5 cm szerokości a długa 3 cm nad i 3 cm pod pępkiem została.Jak tylko natrafi córka paluszkiem, rączką stopą na To miejsce boli jak diabli.Zaczęłam lekko Tam dotykac palcami.Czuję ruchome dwie kulki(nie jajniki:):)..)

Są tkliwe i ciągle w tym samym miejscu.Jakby po obu stronach pępka.Wysykośc zmienia się w zaleznosci od przyjetej przeze mnie pozycji.

Wiem wiem.grzebla jestem:)

Hymmm to co opisujesz jest niemalże identyczne jak u mnie tyle ze mnie to miejsce zupełnie nie boli, BTW również rodziłam ,pozostaje zapytac lekarza.

fantomasz

26.04.2006 22:26

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2006-04-25 ona napisał(-a):

Kilka dni temu wymacałam sobie zgrubienie w okolicy brzucha, tuz pod skórą,nie jest to bynajmniej rakofobia , nie tworze ,naprawde wyraznie cos wyczuwam.

a moze to i miesak być, albo cos innego, trudno mi stwierdzić;)

USG - powinno coś wyjaśnić prawda.

I teraz zastanawia mnie tylko czy jest realnym manualne wyczuwanie wezłow chłonnych w tej okolicy ?wydaje mi sie ze to jednak nie mozliwe...

Tak nie jest to mozliwe wyczucie wezła w jamie brzusznej... ale jak już jesteśmy na dole ;) i o wezełkach mowa to wymacać można te pachwinowe tylko.

baldi

29.04.2006 23:00

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2006-04-25 ona napisał(-a):

czy jest realnym manualne wyczuwanie wezłow chłonnych w tej okolicy? wydaje mi sie ze to jednak niemozliwe...

i masz racje - nie jest to mozliwe. wezly okoloaortalne sa schowane gleboko. nawet super powiekszone sa _raczej_ nie do wymacania. co najwyzej mozesz "wylukac" powiekszone narzady.