Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

bol w klatce piersiowej

Autor: magdalena • 29.07.2017 16:48 • 3 odpowiedzi

magdalena

29.07.2017 16:48

Odpowiedz

Jestem pol roku po zakonczonym leczeniu zz. Mialam powiekzone wezly pachowe, w klatce puersiowej, na szyi i gdzies kolo miednicy. Po 2 cyklu - remusja. Po 8 cyklu nadal - remisja :)) zostal jeden wezelek na szyi minimalny i kilja przy łuku aorty, ktorych lekarze nie chcieli naswietlac. Bylam jyz na dwoch kontrolach w poradni. Wyniki krwi idealne :)) jednak od tyg kluje mnie czadem w klatce piersiowej i promueniuju do reku prawej lub lewej i czasaaami za mostkiem. Boje sie nawrotu, ale wierze ze to skutki po chemii. Czy ktos mial takie bole? Boli czasami, kilka razy dziennie. Do lekarza ide we wtorek.

Paweł

29.07.2017 18:02

Odpowiedz

Bóle w klatce piersiowej po chemioterapii zdarzają się często, ale zgłoś je swojemu lekarzowi, zgłaszaj wszystko co cię niepokoi.

Plamer

29.07.2017 19:13

Odpowiedz

O 20:02, dnia 2017-07-29 Paweł napisał(-a):

Bóle w klatce piersiowej po chemioterapii zdarzają się często, ale zgłoś je swojemu lekarzowi, zgłaszaj wszystko co cię niepokoi.

Też odczuwam bóle w prawym plucu po chemioterapii czasami, a jestem 4 miesiące po leczeniu, tylko ja węzły miałem powiększone tylko w pachwinach więc nie wiem czy bym to łączył

Janek

01.08.2017 15:01

Odpowiedz

O 21:13, dnia 2017-07-29 Plamer napisał(-a):

O 20:02, dnia 2017-07-29 Paweł napisał(-a):

Też odczuwam bóle w prawym plucu po chemioterapii czasami, a jestem 4 miesiące po leczeniu, tylko ja węzły miałem powiększone tylko w pachwinach więc nie wiem czy bym to łączył

Płuca, wątroba, nerki itd. dostają dobrze popalić w trakcie chemioterapii musi upłynąć trochę czasu aby się zregenerowały,wszystko wróci do normy po pewnym czasie, pozdrawiam