Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik badania usg

Autor: Anna • 21.07.2017 06:54 • 7 odpowiedzi

Anna

21.07.2017 06:54

Odpowiedz

Witam. Byłam dziś na usg i radiolog strasznie mnie zaniepokoił. Powyżej mostka pojawił mi się węzeł chłonny więc poszłam go sprawdzić. W wyniku napisano że węzeł chłonny z zatarta zatoką tłuszczową i nieregularna warstwa korową, węzeł ma 9mm. Zalecana biopsja i kontakt z onkologiem. Powiedział że to jest dla mnie zła wiadomość. Czy faktycznie oznacza to zz i czy jest tu ktoś kto miał wznowe po 5 latach? Jak wygląda leczenie? Jestem przerażona 😞😞

Magda

21.07.2017 13:38

Odpowiedz

O 08:54, dnia 2017-07-21 Anna napisał(-a):

Witam. Byłam dziś na usg i radiolog strasznie mnie zaniepokoił. Powyżej mostka pojawił mi się węzeł chłonny więc poszłam go sprawdzić. W wyniku napisano że węzeł chłonny z zatarta zatoką tłuszczową i nieregularna warstwa korową, węzeł ma 9mm. Zalecana biopsja i kontakt z onkologiem. Powiedział że to jest dla mnie zła wiadomość. Czy faktycznie oznacza to zz i czy jest tu ktoś kto miał wznowe po 5 latach? Jak wygląda leczenie? Jestem przerażona 😞😞

Ja mialam zatarta strukture węzłów i mialam zz. Jak narazie jestem 0.5 roku po chorobie.

Anna

21.07.2017 15:51

Odpowiedz

Jejku.. Jak się okaże że to zz to będzie to nawrot po 5 latach spkoju😞😞 nie wiem jak ja to przeżyje. Jest tu ktoś kto miał nawrot i żyje sobie szczesliwie i może po tym leczeniu doczekał się jeszcze dzieciaczka? Strasznie się boję. > O 15:38, dnia 2017-07-21 Magda napisał(-a):

O 08:54, dnia 2017-07-21 Anna napisał(-a):

Ja mialam zatarta strukture węzłów i mialam zz. Jak narazie jestem 0.5 roku po chorobie.

Janek

23.07.2017 08:08

Odpowiedz

O 17:51, dnia 2017-07-21 Anna napisał(-a):

Jejku.. Jak się okaże że to zz to będzie to nawrot po 5 latach spkoju😞😞 nie wiem jak ja to przeżyje. Jest tu ktoś kto miał nawrot i żyje sobie szczesliwie i może po tym leczeniu doczekał się jeszcze dzieciaczka? Strasznie się boję się.

Kochana na tym forum jest dużo ozdrowienców,jestem jednym z nich, pierwszy nawrót miałem po 2 latach, drugi po 23 latach, teraz jestem szósty rok po leczeniu i jakoś ciągnę a tak wogóle to z tą paskuda żyje od 1985 r.nie ma się co martwić na zapas, będzie dobrze,pozdrawiam

Plamer

23.07.2017 13:33

Odpowiedz

O 10:08, dnia 2017-07-23 Janek napisał(-a):

Jejku.. Jak się okaże że to zz to będzie to nawrot po 5 latach spkoju😞😞 nie wiem jak ja to przeżyje. Jest tu ktoś kto miał nawrot i żyje sobie szczesliwie i może po tym leczeniu doczekał się jeszcze dzieciaczka? Strasznie się boję się.

Kochana na tym forum jest dużo ozdrowienców,jestem jednym z nich, pierwszy nawrót miałem po 2 latach, drugi po 23 latach, teraz jestem szósty rok po leczeniu i jakoś ciągnę a tak wogóle to z tą paskuda żyje od 1985 r.nie ma się co martwić na zapas, będzie dobrze,pozdrawiam

Nawrót po 23 latach? to jest możliwe w ogóle? ;O

Anna

24.07.2017 19:36

Odpowiedz

O 10:08, dnia 2017-07-23 Janek napisał(-a):

Jak ja bym chciała mieć tak pozytywne myślenie.... To wszystko mnie tak przeraża. Ale dziękuję , jest to jakaś nadzieja , tylko dlaczego to wraca ?? 😞 również pozdrawiam

ania w

25.07.2017 01:44

Odpowiedz

Witam Cię Aniu....Ja jestem 7 lat po zz wteraz mialam tk.i niestety nowe zlewajaxe sie weLy chlonne nad obojczykiem woelkosc 12mm tea mam miec biobsje boje się bardzo :(Ciekawe jakie leczenie mnie czeka przy nawoecie?

Anna

27.07.2017 19:53

Odpowiedz

O 03:44, dnia 2017-07-25 ania w napisał(-a):

Witam Cię Aniu....Ja jestem 7 lat po zz wteraz mialam tk.i niestety nowe zlewajaxe sie weLy chlonne nad obojczykiem woelkosc 12mm tea mam miec biobsje boje się bardzo :(Ciekawe jakie leczenie mnie czeka przy nawoecie?

Ja czekam na wizyte. Morfologia w normie ldh tez ale to przecież zadne pocieszenie. Radiolog mi powiedzial ze przykro mu ale dla niego to jednoznaczne 😞😞😞 zamiast cieszyć ze że wychodzę teraz za mąż , odchodzę od zmysłów. Strasznie ciężko to znieść. Pozdrawiam i trzymam kciuki zeby się okazało że to jakaś pomyłka i nic tam się nie dzieje.