Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiekszone wezly nadobojczykowe dziecko
Komentujesz wpis użytkownika
Moyrd
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:09, dnia 2017-06-28 Moyrd napisał(-a): > > O 09:09, dnia 2017-06-28 Phantomka napisał(-a): > > > > Witam. Syn (3.5 l.) mial na szyi wiele powiekszonych wezlow. Zrobilam mu usg, na ktorym stwierdzono loczne wezly szyjne, najwiekszy 3x1.3 cm z widoczna wneka, prawidlowo unaczynione. Lekarz znalazl tez kilka wezlow nadobojczykowych (6x3mm) Zlecil morfologie. > > Cala morfologia wyszla ok, byla z rozmazem recznym. Jedynie ob podwyzszone do 11 (norma 8) i ldh 498 (norma do 370) > > Lekarka kazala dac dziecku spokoj, ale martwi mnie ten podniesiony poziom ldh. Syn 3 mce temu mial infekcje leczona w szpitalu. Podczas jej trwania powiekszona byla sledziona i watroba. Czy po takim czasie to moze miec wplyw na wynik badania? Czy placz dziecka podczas pobierania tez na to wplywa? Jestem pogubiona czy odpuscic czy jednak skoerowac sie do hematologa > Powiększona wątroba I śledziona może być znakiem mononukleozy zakaźnej, jeżeli do tego była wysypka to raczej mononukleoza, a wirus ebv który wywołuje mononukleoze to ten sam wirus co wywołuje chloniaka chodgina
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź