Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

...

Autor: izabelakier1 • 11.05.2017 08:27 • 24 odpowiedzi

Amelia

16.05.2017 17:26

Odpowiedz

W każdym laboratorium obok wyniku jest wpisany zakres norm. Każde laboratorium ma inne normy , bo używają innych testów i odczynników. Czy na twoim wyniku nie ma wpisanej normy?? Zazwyczaj dla LDH jest ok. do 220 U/l i wtedy oznacza to , że masz podwyższone LDH i powinnaś diagnozować swoje węzły (są duże, rosną od długiego czasu)

Izabelakier1

16.05.2017 17:29

Odpowiedz

O 19:26, dnia 2017-05-16 Amelia napisał(-a):

W każdym laboratorium obok wyniku jest wpisany zakres norm. Każde laboratorium ma inne normy , bo używają innych testów i odczynników. Czy na twoim wyniku nie ma wpisanej normy?? Zazwyczaj dla LDH jest ok. do 220 U/l i wtedy oznacza to , że masz podwyższone LDH i powinnaś diagnozować swoje węzły (są duże, rosną od długiego czasu

Tak 220, a myślisz ze to ma jakis związek z tymi wezlami, czy moze byc jakas inna przyczyna podwyższenia?

Paweł

16.05.2017 18:39

Odpowiedz

Podwyzszone LDH i powiekszajace sie wezly o dlugosci ponad 3 cm to az nadto, zeby jak najszybciej wyciac wezly do badania. Nie daj sie zbyc, jak najszybciej do hematologa, pokaz wszystkie badania i nie daj sobie wmowic zadnych obserwacji, wymazow, powtorzonych badan itp. tylko pierwszy wolny termin na wyciecie wezla w calosci.

Izabelakier1

17.05.2017 10:06

Odpowiedz

O 20:39, dnia 2017-05-16 Paweł napisał(-a):

Podwyzszone LDH i powiekszajace sie wezly o dlugosci ponad 3 cm to az nadto, zeby jak najszybciej wyciac wezly do badania. Nie daj sie zbyc, jak najszybciej do hematologa, pokaz wszystkie badania i nie daj sobie wmowic zadnych obserwacji, wymazow, powtorzonych badan itp. tylko pierwszy wolny termin na wyciecie wezla w calosci.

Bylam dzis u hematologa. Powiedział zeby narazie przeczekać. A 24 czerwca jak on wróci z urlopu zrobi mi PET i powiedział ze moze znowu zareagowaly tak na infekcje

Izabelakier1

28.07.2017 10:00

Odpowiedz

O 12:06, dnia 2017-05-17 Izabelakier1 napisał(-a):

O 20:39, dnia 2017-05-16 Paweł napisał(-a):

Bylam dzis u hematologa. Powiedział zeby narazie przeczekać. A 24 czerwca jak on wróci z urlopu zrobi mi PET i powiedział ze moze znowu zareagowaly tak na infekcje

Mialam robioną tomigrafie klatki piersiowej i wyszło mi ze mam guzka podoplucnowego w s. 6 płuca prawego o sr. 6 mm. W obrębie wnęki prawego płuca obszar hypodensyjny orientacyjnie 16x11.5 mm prawdopodobnie węzłowy. Kilka niepowiekszonych węzłów chłonnych w dolnym biegunie wnęki lewego płuca do 8 mm. W osi krótkiej, poza tym pojedyncze węzły chłonne srodpiersia do 8 mm . W srodpiersiu obszar tkankowy o wym. 20x22mm o cechach resztkowej grasicy. Jak myślicie, to dobry wynik ? Dodam ze ciągle mam podwyższone LDH w granicach 350