Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból ręki - neuropatia?

Autor: malryc • 29.04.2017 10:10 • 5 odpowiedzi

malryc

29.04.2017 10:10

Odpowiedz
Cześć

20.04 miałam 5 wlew ABVD.
Dziś jest 5 dzień odkąd boli mnie przedramię. Ból jest jednostajny, "tępy" w całej objętości przedramienia, czasem coś punktowo poszczypuje. Dłoń nie boli, ale jest inna. Wizualnie się nie zmieniła, ale mam wrażenie jakby od środka była trochę spuchnięta/ trochę zdrętwiała. Zrobiono USG, aby sprawdzić, czy to nie zakrzepica. Na szczęście nie.
Ból jest dość specyficzny, nigdy wcześniej go nie czułam, więc zastanawiam się czy to czasem nie są uszkodzone nerwy po chemii. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Są jakieś "domowe" sposoby na tego rodzaju bóle? Może ktoś z Was brał jakieś leki?

Pozdrawiam Was ciepło :)

Angelika889

29.04.2017 17:47

Odpowiedz

Witam :) ja mialam bóle rąk przewaznie 3-4 dni po chemii i mijały po ok 5. Był to okres , w ktorym miałam nieprzespane noce z powodu bolu. Środki przeciwbolowe pomagaly na chwile. Moj lekarz stwierdził, ze takie cos może występować. Na szczescie nie miałam takich bóli co chemie. Zdarzały sie raz na jakis czas. Teraz jestem 3 mc po leczeniu i mam jedynie problem z dretwieniem dłoni.

Mateusz

07.05.2017 06:47

Odpowiedz

O 19:47, dnia 2017-04-29 Angelika889 napisał(-a):

Witam :) ja mialam bóle rąk przewaznie 3-4 dni po chemii i mijały po ok 5. Był to okres , w ktorym miałam nieprzespane noce z powodu bolu. Środki przeciwbolowe pomagaly na chwile. Moj lekarz stwierdził, ze takie cos może występować. Na szczescie nie miałam takich bóli co chemie. Zdarzały sie raz na jakis czas. Teraz jestem 3 mc po leczeniu i mam jedynie problem z dretwieniem dłoni.

To samo, ból ręki, zawsze w tę w którą była chemia, tak samo przechodził, a problem z drętwieniem też czasami zauważam, ale ja mając problem z migrenami aurowymi ignoruje to ;) Na pewno miałaś abvd? Mi pomagała maść naproxen

Mateusz

07.05.2017 06:52

Odpowiedz

Pytanie o abvd skierowane do Angeliki ;)

Angelika889

07.05.2017 11:08

Odpowiedz

To samo, ból ręki, zawsze w tę w którą była chemia, tak samo przechodził, a problem z drętwieniem też czasami zauważam, ale ja mając problem z migrenami aurowymi ignoruje to ;) Na pewno miałaś abvd? Mi pomagała maść naproxen

Tak , miałam 8 cykli abvd. Mi niestety nic nie pomagało. Musiało samo przejść. Czasami jedynie zasypiałam w łóżku na siedząco z rękoma ułożonymi po bokach to troszkę mniej bolało . Już sama nie wiedziałam czy to bolą mnie mnie mięśnie czy żyły czy wszystko naraz :)

malryc

16.05.2017 16:52

Odpowiedz
Cześć :)

Okazało się na szczęście, że to bóle odczynowe po wlewie i z biegiem czasu stan ręki się poprawiał. Czasem na zmianę pogody coś tam jeszcze pobolewa, skóra jest nadal przeczulona, ale to już bez porównania z tym co było wcześniej. Dziękuję za odpowiedzi :)

P.S.
Chcę się pochwalić, że jestem w remisji ;) takie szaleństwo :D